Ion Tiriac-benficiarul indirect al arhivei doi si un sfert prin Virgil Ardelean

0
2253
ARHIVA. Fotografie realizata in Bucuresti, 5 februarie 2004. Virgil Ardelean demisionat din functie de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a MAI, joi, 20 iulie 2006.

Virgil Ardelean si-a castigat ,,prietenia ” lui Ion Tiriac prin ajutorul inestimabil dat in cazul dosarului Cocaina pentru VIP-uri…Un dosar interesant in care intamplator toti cei acuzati au fost condamnati mai putin, bineinteles, fiul lui Ion Tiriac.Un dosar in si din care au disparut probe, s-au furat pur si simplu, sau nu au mai fost gasite …

Nimeni nu a raspuns pentru asta iar praful s-a asternut elegant peste informatii, dosarul devenind ,nu-i asa?, ca-n filmele cu prosti- rece….

Apoi a trecut timpul, brusc Ardelean si-a deschis mai multe firme de security, paza si protectie, a incercat sprijnirea lui Oltean pe relatia Ponta /Rus, a incercat sa revina in fruntea DGIPI…una peste alta insa pe baza vechilor amicitii a reusit sa ia in paza si aparare contractuala holdingul lui Tiriac , iar profiturile lui s-au cifrat la 6 milioane de euro, cine zice ca de la stat nu poti porni o afacere?

Ca doar si afacerile lui Voiculescu au pornit tot de la stat in anul1982, cand s-a declansat operatiunea Crescent, si asa si-a inmultit banii…

Numai ca, dupa cum o arata dezvaluirile noastre, tot „Vulpea” lucra direct pentru Ion Tiriac, treaba fostului sef al „Doi s-un sfert” fiind tocmai de a-l tine la curent pe miliardar cu „tot ce misca” prin sistem. Asa ca, banuind ca Ardelean chiar isi facea treaba si ofiterii de informatii „paraleli” nu doar il facturau aiurea pe magnat, o simpla deductie logica ne arata cum Ion Tiriac, cel nederanjat niciodata de vreo autoritate a statului, ar putea fi unul dintre beneficiarii, fie si indirect, ai arhivei „Doi s’un sfert”…

In rest , totul numai coincidente…Vulpea a stat o vreme indelungata in birourile lui Tiriac, avea contract exclusiv de paza si business intelligence cu tot holdingul si cladirile lui, coincidente…

Toate contractele lui Ardelean, cu BRD si cu toate bancile interesante din Romania, tot o coincidenta este…

Vom reveni pe subiect pentru ca avem multe coincidente in documentare, dar pentru inceput, iata cateva detalii.

Ajuns la 68 de ani, Virgil Ardelean sau „Vulpea” , așa cum a fost numit după ce a condus, ani la rând, serviciul secret al MAI – DIPI, fosta UM 0215 poreclită „Doi și-un sfert” – a câștigat, în ultimii șapte ani, circa șase milioane de euro.

Cifra a fost dezvăluită de jurnaliștii de la Gazeta de Cluj care au publicat veniturile obținute de firma de detectivi particulari pe care chestorul Ardelean a înființat-o, după pensionare, Arvifox Vision Security. Din cifrele publicate reiese că, de la înființare, firma de filaj și protecție internă a lui Virgil Ardelean a avut profituri anuale cuprinse între 700 000 de euro și un milion de euro, ceea ce înseamnă o medie de 71 000 de euro pe lună.

Afaceri imobiliare

În 2012, jurnaliștii clujeni dezvăluiau că, după pensionarea din MAI, Ardelean și-a deschis, împreună cu fiul său, Alin, două societăți: una de detectivi ArviFox (Arvi, de la Ardelean Virgil și Fox de la denumirea în engleză a substantivului „vulpe”) și una de asigurare de pază și protecție SC Arviprot Security.

În paralel, Alin Ardelean a devenit asociat în cadrul SECTAG EASTERN EUROPE. În această firma era asociat cu Vasile Staicu, care în 1989 era căpitan în Miliția Timiș și a luat parte la evenimentele din timpul Revoluției. Staicu a fost șef al SIPA Timiș, dar a ieșit la pensie. La sfârşitul anului 2013, Ardelean și fiul au deschis și firma imobiliară Arvifox Real Estate Solutions.

 În 2016 societatea a început să construiască un proiect imobiliar, de circa 11,5 milioane de lei, alături de Dan Dunca prin firma Duncan Real Estate.

 Stăpânul secretelor din MAI

Virgil Ardelean a fost șef al Poliției Cluj, unde a anchetat celebrul joc piramidal „Caritas”, iar, ulterior, a fost adus la cârma Poliției Capitalei, în anul 1997. A fost avansat la gradul de general pe 27 noiembrie 1997, iar anul următor a fost numit în funcția de șef serviciului secret al MAI.

A demisionat din această funcție la data de 20 iulie 2006 în urma scandalului declanșat de dispariția sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism. Totuși, a fost menținut în funcție până în aprilie 2007. S-a pensionat în anul 2010, prin decret semnat de fostul președinte Traian Băsescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here