Investiți în titluri de stat

0
459

De saptâmâna trecută și până la sfârșitul lunii, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu. Aceste titluri au găsit un mare interes la populație.

Numai anul trecut, de exemplu, românii au cumpărat titluri TEZAUR de 12,15 miliarde de lei. Este a doua emisiune pe acest an, prima fiind lansată în ianuarie, iar populația a achiziționat titluri de aproape 846 de milioane de lei. Interesul e mare, pentru că dobânzile sunt bune. Dar este totodată o încredere pe care populația o acordă statului român.

Ca anunț, Ministerul Finanțelor lucrează acum și la programul de titluri de stat Fidelis, pe care și-l dorește să fie trimestrial. Titlurile Fidelis, dedicate tot populației, se tranzacționează pe bursă, deci investiția poate fi recuperată oricând. Valoarea minimă a unei subscrieri la Fidelis este de 5.000 de lei sau de 1.000 de euro pentru emisiunile în euro. În condițiile în care este de așteptat ca dobânzile să înceapă să scadă, titlurile acestea devin o reală oportunitate de economisire cu un câștig bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here