În topul oraşelor europene cu cei mai mulţi IT-işti, Bucureştiul se situează pe locul 16

0
922

În Europa Centrală şi de Est sunt peste 800.000 de specialişti IT, ceea ce înseamnă că există mai mult talent în domeniu, în această regiune, decât în ţări precum Germania, Marea Britanie sau Franţa. Arată un raport al CESA. Bucureşti, Varşovia, Budapesta, Viena sunt cele patru capitale din CEE aflate în totpul oraşelor europene cu cei mai mulţi IT-işti.

Pe primul loc în top se află Londra – cu peste 300.000 de dezvoltatori IT, urmată de Paris (181.000) şi Moscova (144.000).

Bucureştiul se află pe locul 16, cu peste 53.700 de specialişti IT, urmat de oraşele Milano, Copenhanga şi Roma, dar se află în urma Budapestei (57.900).

Acelaşi raport arată că startup-urile din regiune sunt mulţumite de uşurinţa de a gasi specialişti IT în zona CEE (55%), însă startup-urile dezvoltatoare de software spun că aproape 80% din cheltuieli reprezintă costurile cu salariile programatorilor, chiar dacă acestea sunt considerabil mai mici în comparaţie cu cele ale IT-iştilor din alte ţări europene. Chiar şi în Viena, capitala celui mai dezvoltat stat din regiune salariile lor sunt cu 20% mai mici decât cele ale programatorilor din Germania, mai arată raportul CESA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here