În anul 2022, cel mai mic salariu, încasat de angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice finanţate integral din venituri proprii, va fi de aproape 1.800 net lunar

0
1708
rata anuala a inflatie

Atât vor câştiga salariaţii cu opt clase, care au funcţii de execuţie în cadrul acestor instituţii.

Cel mai mic salariu încasat de angajaţii care au funcţii de conducere şi vechime maximă în cadrul instituţiilor finanţate din venituri proprii va fi de peste 5.400 lei net lunar în anul 2022. Aceasta este leafa pe care o vor primi angajaţii care au absolvit opt clase, au vechime maximă şi funcţii de conducere în cadrul instituţiilor publice finanţate din venituri proprii, se arată în proiectul legii salarizării unitare.

Printre autorităţile publice finanţate integral din venituri proprii se numără: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Cât vor câştiga angajaţii cu studii medii şi cu funcţii de execuţie în instituţii finanţate integral din venituri proprii: de la 2.500 lei până la 3.000 lei net lunar.

Cel mai mic salariu al salariaţilor cu studii medii, care au funcţii de execuţie în instituţii publice finanţate integral din venituri proprii, va fi de aproape 2.500 lei net lunar în anul 2022, potrivit proiectului legii salarizării unitare.

Salariile maxime ale salariaţilor cu studii medii şi funcţii de execuţie în instituţii publice finanţate integral din venituri proprii vor fi cuprinse între 2.900 lei net lunar şi 3.000 lei net lunar în 2022, se arată în proiectul legii salarizării unitare.

Cele mai mari salarii ale angajaţilor cu studii medii care lucrează în instituţii finanţate din venituri proprii

Spre comparaţie, cele mai mici salarii încasate de angajaţii cu studii medii, care au funcţii de conducere în instituţii publice finanţate integral din venituri proprii şi vechime maximă vor fi cuprinse în 2022 între circa 5.000 lei net lunar şi 5.900 lei net lunar.

Cele mai mari salarii pe care le vor primi angajaţii cu studii medii, care au funcţii de conducere în instituţii publice finanţate integral din venituri proprii şi vechime maximă vor fi situate între circa 5.700 lei net lunar şi 6.800 lei net lunar în anul 2022.

Aproape 2.800 lei net lunar, cel mai mic salariu pentru angajaţii cu studii superioare de lungă durată din instituţii publice finanţate din venituri proprii, aplicabil din 2022.

În 2022, salariaţii care au studii superioare de lungă durată, încadraţi în funcţii de execuţie în instituţii publice finanţate din venituri proprii vor încasa de la 2.800 lei net lunar, potrivit proiectului legii salarizării unitare.
Spre comparaţie, cele mai mici salarii ale angajaţilor cu studii superioare de lungă durată, care au funcţii de conducere în instituţii publice finanţate din venituri proprii şi vechime maximă vor fi cuprinse între circa 5.300 lei net lunar şi 6.300 lei net lunar.

Salariile enumerate mai sus vor fi încasate în 2022 de angajaţii din instituţii publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, şi a celor aflate sub controlul Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here