În 2016, statul a pierdut aproximativ 672 de milioane de euro din cauza contrabandei cu ţigarete

0
993

Traficul cu țigarete s-a majorat în luna iulie, ajungând la 16% din volumul total consumat în România, cu 1% peste nivelul înregistrat în luna mai a acestui an. 

Marian Marcu, director Novel Research, compania care a realizat studiul, susține că cea mai semnificativă majorare a pieței negre se regăsește în partea de vest a țării (plus 6,3% comparativ cu mai, până la 24,5%).

În cele şase judeţe moldoveneşti din regiunea Nord-Est s-a înregistrat şi în luna iulie 2017 cel mai ridicat nivel al contrabandei, de 38,4% din piaţă, în creştere cu 1,1 puncte procentuale faţă de nivelul atins în mai 2017.
„În iulie, traficul ilicit a depășit pragul de 16%, pentru prima oară de la începutul anului. În ciuda obiectivelor ambițioase asumate de către autorități, contrabandiștii par a fi speculat cu succes incertitudinea creată de schimbările repetate de la nivelul instituțiilor de control”, susține Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice al British American Tobacco România.

De asemenea, singura regiune din țară în care traficul de ţigări a scăzut în iulie este Nord-Vest, (nordul Ardealului, inclusiv Maramureş şi Satu Mare, care au frontiere cu Ucraina), unde ţigările de contrabandă au scăzut în două luni cu 7,3 puncte procentuale.

Anul trecut, statul a pierdut aproximativ 672 de milioane de euro din cauza contrabandei cu ţigarete, potrivit estimărilor jucătorilor din piaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here