Impact Developer & Contractor acordă acționarilor săi 2 acțiuni gratuite la 5 deținute

0
204

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București (simbol bursier IMP), a înregistrat, în data de 30 iunie 2022, în Registrul Comerțului moajorarea de capital social prin care acordă fiecărui acționar câte 2 acțiuni gratuite pentru fiecare 5 acțiuni deținute.

 Valoarea capitalului social IMPACT se majorează la 580.730.953,25 lei, prin încorporarea parțială a rezultatului reportat nerepartizat în exercițiile financiare precedente. Cele 663.692.518 de acțiuni nou emise au o valoare de 165.923.129,50 lei și nu vor modifica cotele de deținere ale acționarilor.

Scopul acestei operaţiuni este, pe de o parte, de remunerare suplimentară a acționarilor noștri și, pe de altă parte, de consolidare a poziției financiare și de susținere a planului de dezvoltare a companiei.  Anul 2022 a venit cu provocări greu de anticipat. Dincolo de contextul geopolitic au urmat scumpiri în lanț, însoțite de incertitudine, dar IMPACT dovedește că are un model de business adaptabil găsind noi resurse și utilizând o paletă diversificată de instrumente de finanțare. Scopul nostru final este dezvoltarea de comunități sustenabile pentru clienții noștri și crearea de plus valoare pentru acționarii companiei” a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

Majorarea de capital social prin emiterea și acordarea a câte 2 acțiuni gratuite pentru fiecare 5 acțiuni deținute a fost decisă în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a IMPACT din data de 9 iunie 2022. Înregistrarea noilor acțiuni va avea loc în data de 22 iulie pentru toți acționarii înscriși la Depozitarul Central la data de 21 iulie 2022.

În prezent, IMPACT are în proprietate 89,6 ha de teren cu o valoare EPRA (valorile EPRA sunt determinate în conformitate cu standardele Asociației Publice Europene de Imobiliare) estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 ha cu potențial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcțiuni mixte și proiecte de infrastructură: Greenfield Băneasa, Greenfield Plaza Băneasa, Greenfield West, Greenfield West Plaza, Luxuria City Center  în București, Greenfield Copou și Greenfield Copou Plaza în Iași și Boreal Plus în Constanța. Valoarea brută de dezvoltare a acestor proiecte, în perioada 2022 – 2027, se ridică la 1,3 miliarde euro.  De asemenea, compania mai are în portofoliu și ansamblul Luxuria Residence din Bd. Expoziției din București, unul dintre puținele proiecte complet finalizate în acest moment în București.

IMPACT Developer & Contractor este una dintre primele 3 companii listate la Bursa de Valori București (BVB) și în același timp primul dezvoltator imobiliar listat, în anul 1996. În cei peste 25 de ani de listare neîntreruptă, IMPACT s-a remarcat prin inovație și diversitatea instrumentelor de finanțare bursieră folosite.

Începând cu luna martie 2022, acțiunile IMPACT au fost incluse în indicele FTSE Global Micro Cap, parte a seriei de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dedicați Piețelor Emergente.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.
Cu o experiență de 31 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.071.863.416,57 lei (la data de 30.06.2022). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate şi comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România. Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here