Google va penaliza site-urile detectate în mod repetat ca fiind nesigure, răspândind malware și alte pericole

0
6204
google

Folosit de Google pentru a proteja utilizatorii de site-urile cunoscute pentru răspândirea de malware, atacuri de tip phishing şi alte pericole, filtrul Safe Browsing putea fi păcălit cu uşurinţă de administratorii web rău intenţionaţi, oprind temporar activitatea şi solicitând către Google ridicarea restricţiilor impuse.

Atunci când funcţionează, filtrul Safe Browsing opreşte accesarea website-urilor periculoase cu un mesaj de avertizare, informând utilizatorii despre pericolele la care se expun vizitând website-ul respectiv. Problema este că odată descoperit, administratorul unul astfel de site nu trebuia decât să înlăture temporar problema semnalată. După ce mesajele de avertizare erau îndepărtate activitatea putea fi reluată, aşteptând noi victime direcţionate din paginile motoarelor de căutare.

,,Recidiviștii,, nu pot contesta interdicția

Punând capăt acestui cerc vicios, Google a instituit o nouă regulă prin care „recidiviştii” nu mai au posibilitatea să conteste interdicţiile primite timp de 30 zile, micşorând considerabil fereastra te timp în care aceştia pot opera nedetectaţi. Din fericire site-urile cu reputaţie bună, dar care au intrat totuşi sub incidenţa filtrului Safe Browsing după ce au fost compromise de hackeri, nu se supun noilor reguli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here