EFSE și BT Leasing Transilvania susțin IMM-urile din România

0
1110

Luxemburg, 4 mai 2018 – Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un împrumut de 20 milioane euro companiei BT Leasing Transilvania pentru susținerea întreprinderilor micro şi mici.

Subsidiară a Grupului Financiar Banca Transilvania, BT Leasing oferă soluții financiare dedicate susținerii  afacerilor antreprenorilor locali – fiind astfel un partener important pentru Fondul European pentru Europa de Sud-Est în ceea ce privește promovarea prosperității economice, prin consolidarea abilității instituțiilor financiare locale de a oferi finanțare competitivă IMM-urilor. Împrumutul are scopul de a contribui la succesul business-urilor în sine, de a încuraja investițiile și de a susține dezvoltarea economică a României.

Președintele Consiliului de Administrație al EFSE, Christoph Tiskens, a declarat: „Parteneriatul nostru cu BT Leasing este unul puternic. Previziunile creșterii economice în Romania sunt extrem de promițătoare și avem nevoie de instițutii de creditare precum BT Leasing pentru a putea acționa și realiza incluziunea financiară. BT Leasing are expertiza, capacitatea și infrastructura de a ajunge la business-urile din întreaga țară, într-un mod sustenabil“.

Ionuț Morar, Director General BT Leasing, a declarat: “Este al doilea împrumut din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est, primul fiind derulat în perioada 2007-2012. Prin această nouă soluție vom putea susține antreprenorii din România, în special microcompaniile și IMM-urile având în vedere că leasing-ul financiar este cea mai facilă formă de finanțare a investițiilor pentru astfel de companii.”

Despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost inițiat de către KfW Development Bank (KfW) cu sprijinul financiar a Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ) și a Comisiei Europene. Scopul său este de a stimula creșterea economică și prosperitatea în țări precum Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Fosta Republică Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina și Turcia. Deoarece accesul la finanțare reprezintă un factor cheie în ceea ce privește dezvoltarea segmentelor antreprenoriale micro, mici și medii, EFSE se focusează pe susținerea sectoarelor financiare locale în scopul îmbunătățirii abilității acestora de a oferi finanțări adecvate și sustenabile. Finanțarea pe termen lung oferită de EFSE pentru companiile micro și mici (IMM-uri) – dar și pentru gospodăriile private, sub forma unor împrumuturi de îmbunătățire a condițiilor de trai – este acordată prin intermediul partenerilor locali, în speță instituții de creditare. Activitățile de investiții ale EFSE sunt susținute de către Facilitatea de Dezvoltare EFSE, care oferă instituțiilor de creditare partenere servicii de asistență

tehnică, consultanță și training pentru a construi capacitatea operațională și managementul profesional al acestora.

Inițiat de către Banca de Dezvoltare KfW (KfW) în data de 15 decembrie 2005 ca urmare a patru programe multi-donație coordonate de către aceasta, EFSE reprezintă primul parteneriat public-privat de acest gen și totodată primul fond de development finance administrat privat care a mobilizat finanțare privată destinată IMM-urilor în regiunea țintă. Capitalul este oferit de către agenții donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați, inclusiv Ministerul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ), Comisia Europeană (EC), Guvernul Albaniei, Instituția de Susținere a Business-urilor Mici și Medii CJSC (SMBCS), o subsidiară a Băncii Centrale a Armeniei, Banca de Dezvoltare a Austriei (Oesterreichische Entwicklungsbank, OeEB), Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Agenția pentru Dezvoltare Internațională Daneză (Danida), KfW ca și principal investitor, Corporația Internațională de Finanțare (IFC), Compania de Finanțare a Olandei (FMO), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (EBRD), Banca Europeana de Investiții (EIB), precum și Deutsche Bank.

Hauck&Aufhäuser Fund Services S.A., Luxembourg acționează în calitate de Fund Manager al EFSE și Finance in Motion GmbH, Germania, în calitate de Consultant Investițional.

Pentru mai multe informații cu privire la Fondul European pentru Europa de Sud-Est puteți accesa următorul website: www.efse.lu sau pagina de Facebook:  www.facebook.com/EFSEfund și pe Twitter: @efsefund/

Despre BT Leasing

BT Leasing, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, se numără printre companiile de leasing de top din România și este deținută integral de Banca Transilvania, cea de a doua bancă din România, în funcție de active. Misiunea companiei este de a oferi o alternativă la creditare prin servicii care susțin activitatea clienților. În cei peste 20 de ani de activitate, BT Leasing a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here