Despre „ameţitele şi fătălăii” vaccinaţi, în viziunea Danei Budeanu

0
855

Într-o postare pe Facebook, inegalabila divă, specialistă în „ameţite şi fătălăi”, Dana Budeanu, declară că nu va mai cumpăra cărţi vândute de Diverta şi nici editate de Curtea Veche, în urma anunţului făcut de acestea în legătură cu parteneriatul încheiat pentru susţinerea campaniei de vaccinare.

Într-un efort susţinut, autoritățile încearcă să convingă cât mai mulţi cetăţeni să se vaccineze, rezultatele maratoanelor de vaccinare, organizate în ultimele săptămâni, fiind îmbucurătoare. Pentru a-şi arăta susţinerea, mai multe companii private s-au alăturat acestui demers, printre acestea regăsindu-se editura Curtea Veche și Diverta, care au hotărât să ofere gratuit câte o carte tuturor celor care fac dovada vaccinării. „Vaccin = o carte gratuită = o lume mai frumoasă. Le mulţumim celor care au dat dovadă de curaj în pandemie şi dorim să ne arătăm aprecierea printr-un mic gest celor care s-au vaccinat sperând să redeschidă lumea. Editura Curtea Veche Publishing oferă o carte gratuită tuturor persoanelor care vin în librăriile Diverta din Bucureşti şi prezintă certificatul de vaccin la casă, în perioada 08-16 mai. Puteţi alege dintre cărţi de ficţiune, non-ficţiune şi cărţi de copii, în stocul disponibil în fiecare librărie. Colegii noştri de la casă o să vă îndrume către cele mai frumoase titluri. Diverta aplică vaccinul cultural Curtea Veche. Puteţi să îl aplicaţi şi voi: puneţi un story cu cartea aleasă din librărie şi duceţi mai departe #cartearedeschidelumea”, se arată în anunţul făcut de Diverta.

Antivaccinistă convinsă şi asumată, Dana Budeanu a reacţionat imediat, pe pagina sa de Facebook, jignind atât cele două companii cât şi pe cei care doresc să se vaccineze: „NU MAI CUMPĂR ÎN VIAŢA MEA NICIO CARTE EDITATĂ CURTEA VECHE ŞI NIMIC DE LA DIVERTA! FĂTĂILOR! MARŞ!”

Preluând o parte din discursul divei, editura Curtea Veche a postat la rândul său un mesaj inteligent şi amuzant: „Ne pare ră̆u că am pierdut un cititor. De fiecare dată̆ când unul dintre voi pleacă̆ din comunitate, o luăm foarte în serios. @danajustlove (și orice alt membru care pleacă̆ cu ea), o să̆ ne lipsiți. PENTRU ĂŞTIA CARE RĂMÂN NU UITAŢI, FĂTĂLĂILOR ŞI AMEŢITELOR, CĂ PERSOANELE VACCINATE ÎNTRE 7-16 CU PRIMA DOZĂ POT MERGE ÎN ORICE MAGAZIN @divertaro DIN BUCUREŞTI SĂ-ŞI ALEAGĂ O CARTE MOCANGEALĂ. AVEM 3 CATEGORII DE CĂRŢI: FICŢIUNE, NON-FICŢIUNE ŞI CĂRŢI PENTRU COPII. PUTEŢI ALEGE DOAR CATEGORIILE, NU ŞI CĂRŢILE. CAMPANIA SE DESFĂŞOARĂ DE MÂINE (MARŢI 11 MAI) PÂNĂ DUMINICĂ 16 MAI. NU MAI PUTEŢI VENI LA MOCANGELI DUPĂ. MARŞ LA DIVERTA!”

Să înţelegem că, în viziunea Danei Budeanu, persoanele care se vaccinează devin, automat, „ameţite” sau „fătălăi”? Dar cele care nu se vaccinează, cum sunt, în aceiaşi viziune? Probabil, „rachete sau bombardieri”… Dar cei care au trecut prin boală sau şi-au pierdut viaţa din cauza virusului?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here