´Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!”- sau cum incearca Dan Bitman sa se foloseasca de Asociatia Daruieste Viata pentru a-si recapata imaginea de om bun

2
1247
dan bitman

Asociatia „Daruieste viata”, cea care lucreaza la constructia primului spital de oncologie pediatrica din Romania, a anuntat ieri pe o retea de socializare faptul ca refuza donatia din partea cantaretului Dan Bitman, pe care acesta intentiona sa o faca pentru a-si repara imaginea patata in urma spectacolului din Sectorul 5 al Municipiului Bucuresti.

„Nu putem accepta ca proiectul nostru să devină instrument de aplanare a unor crize de imagine”

In urma uriasului scandal izbucnit din cauza sumelor exagerate platite pentru desfasurarea spectacolului, se pare ca Dan Bitman a fost cel mai afectat iar faptul ca a incercat sa isi recastige imaginea de om bun nu a facut altceva decat si mai mult rau. Pentru prestatia sa, cantaretul a incasat 11.000 de euro ca prezentator si alti 11.000 de euro impreuna cu trupa sa. Ulterior criticilor primite, acesta a facut un anunt in care spunea ca cei 11.000 de euro primiti de trupa vor fi donati catre Asociatia „Daruieste viata”- iar banii lui, castigati ca prezentator, raman la el. Raspunsul neasteptat a venit chiar din partea asociatiei, care a declarat ca nu primeste banii respectivi si ca nici nu stiau de intentia cantaretului pana sa citeasca declaratia acestuia. Practic, cele doua doamne de la „Daruieste viata” au pus si mai multa sare pe rana artistului, pe buna dreptate. Acestea considera ca un proiect facut cu atat de multa implicare si pasiune nu merita patat de solutia gasita de Dan Bitman pentru a-si „spala” imaginea.

„Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine”, au scris reprezentanții Dăruiește Viață, pe pagina de Facebook a asociației.

Mai jos, mesajul integral al Asociatiei Daruieste viata, postat pe Facebook: „Pe pagina de FB a trupei Holograf a apărut un anunț privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul asociației noastre. Ținem să facem următoarele precizări: Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de euro, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați. Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf  în viitor  (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie.”

Trupa Holograf postase ieri, pe pagina de Facebook, următorul mesaj: „De 40 de ani cântăm cu gândul să-i bucurăm pe oameni. Am mai spus și o mai spunem o dată: nu cântăm pentru bani, ci pentru a fi alături de oameni care se bucură de muzica noastră, oameni cu care împărțim aceleași valori. V-am provocat mereu și asta facem și acum: Donăm 11.000 euro pentru Asociația Dăruieste Viață care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatică din România și te provocăm și pe tine să ni te alături! Dăruim 100 de bilete la gala noastra aniversară de 40 de ani, de la Sala Palatului de pe 10 octombrie, pentru primele 100 de donații începând de astăzi, printr-un sms la numărul 8844 cu mesajul „spital”.Credem din inimă că e mult mai util ca în loc să criticăm, să construim împreună ceva care sa ne ajute pe toți.Trimite pe adresa de email makingwaves@sublimeromania.com un print screen cu dovada donației tale.”

2 COMENTARII

  1. Inteleg stoicismul celor de la Dăruiește Viata. Inteleg si refuzul banilor. Cred ca ar fi bine sa accepte banii si sa spuna ca „au venit de la romani”. Acum, pragmatic vorbind, banii au ajuns in vistieria primariei din taxe si impozite aplicate romanilor, apoi in buzunarul unui cetatean ca plata pentru servicii. Acceptati banii, iar poporul, DNA, etc. sa nu uite fapta de CUM au ajuns banii in buzunarul catateanului si sa il izoleze moral, sa investigheze mecanismul legal sau nu, etc.

  2. Asta inseamna ca aceata Asociatie „Daruieste viata” are partipriuri politice ! Daca ar face Putin o donatie ar primi banii !? dar daca ar dona Chirila si Oana Pellea ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here