Cu cât va creşte punctul de pensie după ce Legea pensiilor va fi adoptată

0
1329

Premierul Vasilica Viorica Dăncilă a declarat că Legea pensiilor trebuie adoptată în Parlament până la sfârşitul anului, adăugând că nicio pensie nu va scădea. Oficialul a prezentat calendarul creşterii punctului de pensie până în 2020.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că nicio pensie nu va scădea şi că legea urmează a fi adoptată în Parlament până la sfârşitul anului.   „Legea pensiilor trebuie adoptată în Parlament până la sfârşitul acestui an. Bineînţeles că va fi lăsată în dezbatere publică, pentru ca toţi cei care vor să aducă îmbunătăţiri să poată să o facă. Ceea ce pot să spun eu acum este că ne vom încadra în programul de guvernare, că nu va scădea nici o pensie, că dacă în cadrul Legii salarizării, la muncă egală avem plată egală, acum, la muncă egală vom avea pensie egală, pentru că este un act de normalitate”, a spus Dăncilă.

Potrivit acesteia, punctul de pensie va creşte în acest an la 1.100, anul următor, 2019, la 1.265, iar în anul 2020, punctul de pensie va creşte la 1.775 lei.

„Se lucrează la Legea pensiilor, am discutat cu doamna ministru, dar nu pot să vorbesc despre o formă finală, sunt mai multe variante. Forma finală va fi forma care va cuprinde tot ceea ce va ieşi şi din dezbaterea publică, dar şi principiile pe care eu le-am enunţat anterior”, a spus premierul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here