Creanțe de 5,8 milioane lei recuperate de ANAF prin vânzarea la licitație a patru imobile sechestrate

0
1539

Agenția Națională de Administrare Fiscală a recuperat creanțe bugetare de 5,834 milioane lei, prin vânzarea la licitație a patru imobile sechestrate, informează ANAF .

Cele patru imobile sunt spații comerciale cu o suprafață totală de peste 468 mp, situate în București, în Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Colentina și Șoseaua Mihai Bravu. La licitație au participat 32 de ofertanți, iar imobilele au fost adjudecate la o valoare dublă față de prețul de 2,875 milioane de lei stabilit de evaluatori.

“În conformitate cu prevederile art. 252 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, în cel mult 5 zile de la data adjudecării, adjudecatarul este obligat să plătească prețul, în lei, în numerar la o unitate a Trezoreriei Statului sau prin decontare bancară”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții ANAF precizează că prin vânzarea celor patru imobile a fost pusă în executare hotărârea judecătorească definitivă pronunțată în materie penală nr. 258/24.03.2016, definitivă prin Decizia penală nr. 162/03.10.2016, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul penal nr. 1191/1/2015 și subliniază că în data de 24 august sunt programate licitații pentru valorificarea celorlalte bunuri imobile sechestrate, din același dosar.

“ANAF va continua modalitățile prevăzute de lege și va demara procedurile de valorificare a tuturor bunurilor sechestrate sau confiscate, potrivit legii, prin publicarea anunțurilor de licitație în vederea participării potențialilor ofertanți pentru adjudecarea bunurilor și totodată finalizarea procedurilor de valorificare”, se mai spune în comunicat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here