Profitul băncilor se va mări datorită contribuției antreprenorilor prin plata defalcată a TVA

0
1558
Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Cristina Chiriac, președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor, a declarat într-o conferință de presă că antreprenorii români vor contribui la profiturile băncilor prin comisioanele pe care vor trebui să le plătească în urma implementării plății defalcate a TVA.

“Ce ar trebui să fac eu ca antreprenor care sunt plătitor de TVA? Trebuie să deschid două conturi, unul pentru plată și unul pentru încasare. Pentru fiecare operațiune pe care o făceam să plătesc un furnizor și aveam o singură operațiune, acum trebuie să fac două operațiuni. Cu alte cuvinte, eu voi face dublul muncii pe care o făceam până acum. Dacă avem 50 de plăți de furnizor pe zi, vom avea 100 de operațiuni”, a spus Chiriac.

“Asta înseamnă cheltuială în plus pentru antreprenori și un beneficiu pentru instituția bancară. Înțeleg că declarațiile pe care le-a făcut primul ministru precum că băncile nu au profit, au găsit o soluție de a face profit bancar, pe seama antreprenorilor. Cu alte cuvinte, găurile pe care băncile le-au declarat în anul fiscal vor fi îmbunătățite cu ajutorul antreprenorilor români”, a mai arătat președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor.

Asociația “Ține de Noi”, împreună cu Fundația Hanns Seidel — România, în colaborare cu PIAROM — Patronatul Investitorilor Autohtoni și Asociația Naționala a Antreprenorilor organizează o conferință axată pe dezbaterea noilor inițiative de modificări în domeniul fiscalității și al salarizării.

La eveniment au fost invitați Jean Valvis, antreprenor, Cristian Pârvan, președinte PIAROM, Mircea Coșea, prof. univ. dr. ASE, Cristina Chiriac, președinte Asociația Națională a Antreprenorilor, Adrian Bența, consultant fiscal, Dan Armeanu, prof. univ. dr. Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, ASE, Dragoș Dragoteanu, antreprenor.

“Scopul conferinței este de a privi aceste măsuri din mai multe perspective și a analiza urmările produse de măsurile preconizate de guvern în forma în care au fost anunțate, din dorința de a elabora propuneri utile de politici publice în urma dezbaterii cu mai mulți actori relevanți”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Conform sursei citate, importanța organizării acestei conferințe derivă din reacția puternică a mediului privat la măsurile anunțate, printre care Split TVA, majorările de accize la benzină sau trecerea de la impozitarea profitului la impozitarea veniturilor companiilor.

Un scop subsidiar al conferinței este elaborarea unui material scris care să înglobeze diversele abordări din cadrul evenimentului.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here