Cele mai bune idei de mici afaceri de început pe timp de recesiune economica

0
9673
idei de mici afaceri

Daca va gândiți să începeți o mica afacere dar va e frica de criza sau recesiunea economice ce va urma dupa criza coronavirus, poate ca ar trebui sa va gânditi de doua ori. Exista mici afaceri ce functioneaza bine chiar si pe timp de criza.

Puteți să începeți o afacere mică în timpul unei recesiuni. Unele întreprinderi mici chiar prosperă într-o economie dificilă. Aceste întreprinderi sunt numite afaceri contraciclice sau intreprinderi de  proba a recesiune/crizei.

Startul oricărei afaceri mici în timpul unei recesiuni este un botez de foc, dar dacă puteți supraviețui, veți prospera pe măsură ce economia se va redresa.

Următoarele idei de afaceri sunt viabile în timpul recesiunii. Pe măsură ce economia se va redresa, vor fi în continuare afaceri sustenabile care vor prospera.

Servicii de contabilitate

Daca ai o inclinare pentru cifre si îți place ordinea, atunci contabilitatea este un domeniu în care ai sanse sa performezi.

Cine ar ghici că serviciile contabile pot prospera în timp de recesiune?  Un director executiv de la Intuit, a spus cândva într-un interviu că, faptul că un contabil în calitate de consilier de afaceri apropiat în timpul perioadelor economice incerte a dat afacerilor mici o mai mare încredere în gestionarea afacerilor sale financiare, în special in domeniul declaratiilor fiscale.

Daca va gândiți sa urmati o cariera în contabilitate dar nu stiti de unde sa începeti, primul pas ar fi sa urmati cursuri online de contabilitate. Va recomadam sa alegeti aceste cursuri chiar daca nu sunteti sigur de o cariera in domeniu, dar daca va atrage antreprenoriatul, cunostintele primare de contabilitate va vor fi de mare folos.

Vânzări de produse alimentare în vrac

Când perioadele economice sunt grele, multe persoane cumpără mâncare în vrac. Cumpără cantități mari de articole precum făina, zahărul, detergentul pentru rufe și orice alte produse de bază pe care le folosesc pe termen lung. O idee bună pentru o afacere mică este o operațiune de alimente în vrac, care oferă servicii acestor cumpărători chiar si in varianta online. Un magazin online  cu livrare de alimente de baza vrac e o idee buna pe timp de criza, care apoi se poate transforma intr-o companie de livrari la domiciliu sau de livrari pentru restaurante.

Criza coronovirus a dovedit ca, cumparaturile vrac au explodat odata cu instituirea masurilor de distantare sociala si cu o teama nejustificata de lipsa de stocuri de alimente.

Articole de lux accesibile

Articolele de lux accesibile par a fi o contradicție, dar nu trebuie să fie, mai ales în perioadele de criza economica . În timpul unei recesiuni, oamenii cu un standard de viața mediu tind să se simtă privați de placeri pe care in mod obisnuit si le permiteau. Inițierea unei mici afaceri de vânzare cu amănuntul care vinde o ciocolată de lux la nivel mediu în loc de o ciocolată de lux de nivel superior, de exemplu, s-ar putea face foarte bine. Un magazin cu produse culinare de lux care vinde la preturi mai mici, ar putea prospera.

Chiar daca profiturile nu sunt, în prioadele economice grele, foarte mari, cand economia îi va reveni si apetitul pentru consum va creste veți avea o afacere cu produse de lux, deja cunoscuta, gata sa prospere.

Agenția de colectare a datoriilor

Companiile de colectare de datorii sunt unele din cele mai solicitate în perioadele de criza economica. Bancile si celelalte institutii financiare ce acorda împrumuturi si credite se confrunta cu dificultați în colectarea banilor, asadar va exista o cerere mare pentru aceste servicii. Pentru a reduce costurile generale, puteți derula acest tip de afacere de acasă, mai ales în contextul limitarilor legate de conditiile de prevenire a raspandirii coronavirusului. Tot ce aveti nevoie pentru o astfel de afacere este o putere de convingere u telefon si legatura la internet.

Servicii de scriere de CV-uri si scrisori de intentie

Perioadele de criza economica sau de recesiune aduc cu ele un somar ridicat. Astfel în aceste perioade oamenii cauta locuri de munca, si concurența pe locurile de munca vacante este mare.

În acest context daca aveti abilitați de HR sau pur si simplu va pricepeti sa scrieti documente comerciale, scrisori de intentie, etc, aceste servicii vi se vor potrivi perfect.

Din pacate, la noi acest tip de afacere mica nu este foarte cerut, oamenii in general alegand sa nu isi scrie CV-uri cu un specialist.

Service raparatii auto

Serviciile de reparații auto cresc în continuu în timpul unei recesiuni. Ultimul lucru pe care oamenii doresc să îl facă în timpul unei recesiuni este să facă o achiziție importanta cum ar fi o mașină. Încearcă să-și păstreze mașinile si sa le intretina cat mai bine pâna cand îsi vor permite una noua.

Dacă sunteți un mecanic auto șomer sau dacă sunteți un manager de afaceri care dorește să înceapă o afacere de reparații auto, sunteți în noroc în timpul unei recesiuni. Este probabil una dintre cele mai bune afaceri pe care le poți începe. Chiar și atunci când se încheie recesiunea, există întotdeauna o cerere de mecanică auto.

Amenajari locuinte pentru vanzare

O afacere foarte putin raspandita la noi, este amenajare locuintelor mai vechi pentru vanzare. In imobiliare ca si in alte domenii,  pretul sta în detalii. Un specialist in amenajare locuintelor pentru vânzare poate sa creasca pretul locuintei cu 10-15% cu doar o investitie de câteva sute de euro.

La noi, o persoana talentata în design si cu inclinatii artistice poate urma câteva cursuri online pentru a se specializa în amenajarea interioara a locuintelor special pentru vânzare.

Un decorator de casă face locuinta să arate bine atrăgând posibilii cumpărători. Ei știu ce își doresc cumpărătorii și cum pot face casa să arata atragatoare. Dacă sunteți un decorator de interior, aceasta este o afacere recomandata in perioadele de recesiune.

Asistent Virtual

Nu cu mult timp în urmă, meseria de asistent virtual pur și simplu nu exista. În timpul unei recesiuni, acest loc de muncă tinde să crească, deoarece companiile pot alege să nu angajeze personal de asistență scump care sa vina la birou în fiecare zi.

În contextul actualei crize legate de izolarea la domiciuliu companiile au fost nevoite să externalizeze multe pozitii de acest gen.

Oferta de munca de acasa si nu doar pentru acest gen de pozitii a crescut în luna Aprilie cu aproape 60%

Munca de asistent administrativ sa de secretariat poate fi facuta fara prea mare dificultate de acasa.

 Idei de mici afaceri – Meditatii

Daca pana acum multi profesori erau reticenti in ceea ce priveste meditatiile online, iata ca criza  generata de coronavirsulu COVID-19 a accelerat mult lucrurile in domeniul digitalizarii.

O simpla camera video ca cea de pe un laptop, si un program gratuit precum Skype sau Zoom sunt suficiente pentru a porni o afacere de meditator online.

Cu o promovare adecvata, conturi pe Social Media, un canal de Youtube si eventual un mic website, afacerea are toate sansele sa prospere.

In perioadele de criza multe persoane aleg sa învete lucruri noi, sa îsi dezvolte abilitati noi pentru a-si mari sansele de angajare, asadar  meditatiile online sunt o piata in plina crestere.

Servicii de reparatii casnice

Companiile de reparatii casnice, au in perioadele de recesiune momentele lor de glorie. Este acelasi fenomen ca si la autotusime. Oamenii, pe timpul crizei prefera sa îsi intretina electrocasnicele dar si instalatiile sanitare existente, pentru a evita achizitii majore sua renovari de amploare.

O mica afacere de reparatii intalatii de apa  sau electrice, sua de reparatii de electrocasnice la domiciliu. Bineinteles ne referim la perioade cand distantarea sociala nu este impusa de conditii medicale extreme, precum criza generata de coronavirus.

In principiu, acest gen de mica afacere nu necesita o investitie major, poate doar cateva scule profesionale.

Cand vrei sa începi o mica afacere, trebuie sa stii ca oamenii vor continua sa traiasca si sa aiba nevoi primare ca si în vremuri de crestere economia. Totul ce trebuie sa faci e ca afacerea ta sa satisfaca aceste nevoi la costuri adaptate perioadei de criza.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here