Cei mai bogați români sunt în ansamblu mai bogați anul acesta decât anul trecut. Averile lor adunate se apropie de 22 de miliarde de euro

1
2214
billionaire

Avuţia celor 300 de oameni din topul revistei Capital a crescut cu aproape un miliard în anul care a trecut. Un alt clasament celebru, Forbes, face astăzi ierarhia averilor româneşti.

1,6 miliarde de euro este averea lui Ion Țiriac, cel mai bogat romàn, în creștere cu 0,1 miliarde de euro.

Profilul milionarului prezent în Top 300: are aproape 57 de ani, este bărbat, deţine o avere de peste 72 de milioane de euro şi locuieşte în Bucureşti.

Primele trei locuri au rămas neschimbate

În vârful clasamentului, Ion Țiriac. El este cel mai bogat român, iar averea i-a crescut cu 8,3% în ultimul an. Are 1,6 – 1,65 de miliarde de euro, faţă de 1,5 miliarde de euro cât deţinea anul trecut.Pe locul doi sunt fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, ce au între 920 şi 950 milioane de euro potrivit estimărilor Capital. Cu un avans de 6,8% faţă de anul trecut când fraţii Pavăl au avut o avere de 850-900 milioane de euro.Pe locul trei este omul de afaceri Ioan Niculae. Ocupă acelaşi loc în top ca şi anul trecut şi are o avere estimată între 600 şi 700 milioane de euro. Lui i-a scăzut însă averea cu aproape 16% faţă de anul trecut.

Țiriac lider și la Forbed

Tot astăzi a fost lansat şi topul celor mai bogaţi români al publicaţiei Forbes. Îl găsim pe primul loc şi aici, tot pe Ion Ţiriac.Aşadar vedem estimări de 21,6 miliarde de euro, averea totală a celor mai bogaţi 300 de români, în creştere faţă de anul trecut.Dacă vă întrebaţi de câţi ani ar avea nevoie un angajat cu salariul mediu net să intre în Top 300 Capital, atunci ar trebui să stiţi că nu mai puţin de 3.665 de ani.

1 COMMENT

  1. Da !si cei mai saraci sunt mai saraci decat au fost,se apropie alegerile,iarasi promisiuni desarte si pomeni financiare cu iz electoral .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here