Ce se mai intampla cu Anaconda din SRI? S -a schimbat ceva in relatiile dintre ,,profesionsitii SRI” si presa in ultimii ani?

0
2387
sri
Cine isi uita istoria e condamnat sa o repete…vom reda in continuare pentru aducere aminte traseul unei ”profesioniste” SRI protejata de fosti presedinti si de multi generali, cancanizata prin excursii cu interlopi pe Coasta de Azur….Cum a fost posibil si cum este posibil ca SRI sa fie infestat de asemenea personaje?
Tehnica divide et impera, lipsa de scrupule determina niste santajisti notorii sa acceseze functii in serviciile de informatii pentru a fi apoi folosite in interes propriu…Remember the time si postarea lui Valer Marian care este super interesanta…

„Generăleasa Emilia Istode, poreclită Anaconda, a fost adusă şi promovată pe bază de relaţii de amantlac şi pe favoruri sexuale. Emilia Istode şi Elena Cristina Posastiuc au fost denumite generălesele lui Traian Băsescu din SRI. Pe de o parte, acestea au fost avansate la gradul de general de fostul preşedinte al României, în primăvara anului 2012, fiind primele femei general din SRI. Sub presedintia lui Băsescu, Iftode a fost promovată şef al Direcţiei Economice, iar Posastiuc şef al Centrului de Surse Deschise. Pe de alta parte, în vara anului 2012, după suspendarea şi declanşarea referendumului de demitere a fostului preşedinte, aceste generălese au condus ca nişte amazoane celula de criză constituită în vederea salvării acestuia, celula care a condus campania de denigrare a adversarilor săi din USL şi de intoxicare şi manipulare a opiniei publice interne şi internaţionale. Conform unor ofiţeri din SRI, atunci au fost săvîrşite acte grave de poliţie politică, în sensul că politicienii etichetaţi vehement anti-Băsescu au avut parte de o minuţioasă investigare şi fişare personală, dupp care unii au fost trecuţi pe liste speciale de potenţiali atentatori iar alţii au primit eticheta VIP, adică agenţi de legătură cu puteri străine, au fost trecuţi pe lista duşmanilor Constituţiei şi au fost ascultaţi, urmăriţi, monitorizaţi, devenind vectori-ţintă pentru SRI.

Referitor la Emilia Istode se cuvine menţionat că a fost racolată de SRI în perioada în care era secretară la o organizaţie sindicală din Giurgiu, după care a urmat şcoala de perfecţionare de la Grădiştea. Niciodată căsătorită, a fost poreclită Anaconda, întrucît a fost implicată în mai multe combinaţii şi chiar scandaluri amoroase cu colegi de serviciu. Ascensiunea ei s-a produs după ce s-a cuplat cu şeful său de la Direcţia Economică, colonelul Sorin Gabriel Cozma, care a divorţat din cauza ei şi a sprijinit-o să fie avansată în grad şi în funcţie. Pînă la urmă, din cauza acestei legături amoroase, colonelul Cozma a fost schimbat din fruntea Direcţiei Economice, fiind numit şef al Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului, dar acesta a reuşit să o impună pe amanta sa în funcţia de şef al Direcţiei Economice. Potrivit unor subalterni, după preluarea funcţiei, Emilia Istode a încercat să se impună în faţa ofiţerilor din subordine adoptînd, datorită lipsei de profesionalism, o poziţie de forţă şi dictat, manifestată prin ameninţări, sancţiuni şi destituiri, care au creat o situaţie extrem de tensionată în unitate. Pentru maiorul Robert Şerban, starea de stres permanent, dublată de un conflict violent cu colonelul Emilia Istode în data de 9 martie 2010, s-a soldat cu un infarct fatal, acesta decedînd în pofida eforturilor de resuscitare depuse de echipa SMURD care a intervenit de urgenţă. Pe de altă parte, în Direcţia Economică a fost instituit un sistem de extorcare de bani de la societăţi comerciale sau de la oameni de afaceri ajunşi în situaţii de dificultate (probleme penale sau de insolvenţă, probleme contractuale, îndeosebi cu statul ş.a.). În această vară generalul Emilia Istode a fost schimbată din funcţia de şef al Direcţiei Economice, primind alte însărcinări conform unui comunicat al SRI.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here