Laptopurile lui Mandrutescu si Oracle perchezitionate de procurorii DNA

0
1750

Procurorii anticorupţie au percheziţionat, luni, laptopurile personale, dar şi de serviciu ale directorului general, ″Oracle″⁣ România.

Sorin Mîndruțescu a asistat la această procedură, care speră el, nu le va oferi anchetatorilor nicio probă compromiţătoare. Aşa îşi va putea susţine mai uşor nevinovăţia, inclusiv în fața şefilor, din Statele Unite. Mândruțescu este acuzat că ar fi luat aproape 900.000 de euro, mită.

Imediat după ce a fost inculpat pentru luare de mită, directorul general al Oracle România şi-a luat concediu de odihnă. Ca atare şefii multinaţionalei cu sediul în Silicon Valey nu au putut să ia nicio măsură administrativă. Vor aştepta finalizarea anchetei în care chiar inculpatul a cerut de urgenţă percheziţii informatice. Laptopurile personale de serviciu dar şi cele ale familiei au fost clonate, iar procurorii caută posibile probe.

Sorin Mîndruțescu pare optimist. Speră că va scăpa basma curată din acest scandal de corupţie aşa cum s-a întâmplat şi într-un alt dosar mai vechi, din 2013, în care era suspectat tot de luare de mită. Coincidenţă sau nu, dar acum câteva săptămâni a fost clasată ancheta, chiar înainte să fie declanşate percheziţiile în acest dosar.

Acuzat că ar fi primit mită peste 860.000 de euro de la firme intrate în licitaţii organizate de companii şi instituţii de stat în schimbul unor preţuri avantajoase pentru licenţele Oracle, Mîndruțescu este plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here