Care sunt principalele proiecții pentru piața imobiliară a României pentru 2021?

0
14836

De la an la an, piața imobiliară trece prin diferite schimbări în funcție de preferințele oamenilor. Pentru cei interesați să cumpere, să închirieze sau să vândă un imobil în 2021, este important să fie informați referitor la trendurile care vor fi dominante în acest an, pentru a-și putea pregăti următoarea mișcare. Astfel, mai jos veți putea regăsi principalele tendințe ale anului 2021 și preferințele care vor fi dominante.

  1. Locuințele mai spațioase și mai luminoase sunt mai căutate

Una dintre tendințele care poate fi observată în 2021 reprezintă dorința de a sta într-o locuință mai spațioasă. Dacă ar fi să întrebăm 100 de români ce își doresc să schimbe la locuință, am putea paria la NetBet pariuri că peste 60% din răspunsuri or să fie un spațiu mai mare. Astfel, cei care în prezent locuiesc într-o garsonieră își vor dori să locuiască într-un apartament cu două camere, iar cei care locuiesc într-un apartament cu trei camere își vor dori să locuiască la casă.

  1. Un potențial surplus de garsoniere

În ultimii ani, garsonierele erau căutate în special de studenți, iar cele închiriate în regim hotelier erau căutate în special pe timp de weekend. Digitalizarea cursurilor și trendul descendent al turismului din ultima perioadă, au dus la o scădere a solicitărilor de închiriere a garsonierelor. Astfel, cererea scăzută a garsonierelor ar putea duce la o scădere a prețurilor acestora. Rămâne însă de văzut cum vor evolua lucrurile.

  1. Migrarea către zonele limfotrope

Contextul actual și mai ales posibilitatea de a lucra pe o perioadă nedeterminată de acasă i-a convins pe mulți să-și modifice preferințele referitoare la locația locuinței. Astfel, nemaifiind oarecum legați de locația serviciului, mulți și-au redirecționat atenția către periferia orașelor, sau chiar dincolo de aceasta. Locuințele din această zonă au un preț mult mai mic decât cele din centrul orașului și oferă de multe ori liniștea de care oamenii au nevoie, departe de agitația din oraș.

  1. Spații cu grădină sau balcon mai mare

Apropierea de natură pare să fie una dintre tendințele anului 2021. Fie că este vorba de un balcon mai mare unde se pot pune câteva plante, sau chiar un apartament cu o grădină, dacă nu o casă, un spațiu verde se află printre cerințele multora în acest an. Pe lângă tendința de a mânca mai sănătos, organic, eventual fructe și legume crescute cu efort propriu, grădinăritul este unul dintre hobby-urile care a devenit tot mai popular în ultimii ani.

Ce fel de locuințe vor românii în 2021?

După cum am menționat mai sus, anul 2021 este un an în care tendințele suferă modificări. Atenția românilor este direcționată de la garsoniere la apartamente cu două camere, iar casele cu grădină devin din ce în ce mai populare. Centrul orașului este înlocuit de periferie ca locație preferată, iar spațiile verzi sau balcoanele mai mari vor fi la mare căutare. Rămâne de văzut ce ne pregătește anul 2021 și dacă aceste previziuni legate de piața imobiliară din 2021 vor mai suferi modificări pe parcurs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here