Bugetul senatorilor pentru acest an a fost epuizat. Aceştia au cheltuit aproape 2 milioane de lei pe deplasări externe

0
527
bani_pentru_startup

Senatorii au cheltuit în acest an aproape două milioane de lei pe deplasările externe, dublu faţă de anul trecut, astfel încât au epuizat bugetul pentru acest an. Conducerea Senatului a decis să taie din cheltuieli, astfel că nu mai aprobă toate vizitele.

Prima deplasare care a fost anulată  a fost cea din Georgia, unde doi senatori ar fi trebuit să participe peste o săptămână la monitorizarea alegerilor prezidenţiale.

Chestorul Senatului Tanczos Barna a atras atenţia în şedinţa Biroului Permanent din 15 octombrie că senatorii rămân fără bani pentru deplasări, precizând:

”Recunosc că am eşuat în a controla deplasările şi de a ţine în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu faţă de bugetul de anul trecut, de acum doi ani şi aproape de două ori şi jumătate mai mare decât bugetul din 2016, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toţi banii pe anul acesta pe deplasări externe şi aproape toţi banii pe diurnă. Avem anul acesta un buget de 2.070.000 de lei pentru deplasări externe, faţă de 1.000.000 anul trecut, 900.000 acum doi ani, 1.100.000 acum trei ani sau 1.000.000 acum patru ani. În ciuda acestui fapt, banii, dacă ritmul este menţinut de colegi şi deplasările nu se vor opri, se vor termina în octombrie. Avem o cheltuială efectivă de 1.574.000 de lei din 2.070.000 şi cheltuieli angajate sau acţiuni în curs de derulare, în curs de aprobare de încă 345.000. Sunt deplasări, cel puţin la prima vedere, destul de scumpe. O să avem şi astăzi pe ordinea de zi o deplasare care se referă la o plecare în Canada, o singură deplasare 96.000 de lei, 10% din bugetul de anul trecut, de exemplu, aproape, o singură deplasare”.

Gabriela Creţu a insistat că trebuie ca parlamentarii să meargă la reuniunile ce ţin de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, care au început de la 1 iulie 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here