Buffet, al doilea cel mai bogat om din lume, prevede un sfarsit dezastruos pentru bitcoin si cei ce au crezut in aceasta moneda

0
1617

Miliardarul american Warren Buffett, al doilea cel mai bogat om din lume din 2017, se declara convins că povestea monedelor virtuale se va încheia urat, în lacrimi pentru cei ce au crezut in aceste basme.

 „În privinţa monedelor virtuale în general, pot spune aproape cu certitudine că vor avea un sfârşit prost”, a declarat directorul general al grupului Berkshire Hathaway.

Buffett a spus că nu va face plasamente pe termen scurt în bitcoin şi că nu are niciun interes pentru tranzacţiile cu contracte futures în moneda virtuală.

Preţul spot al celei mai populare monede din acest moment si anume bitcoin, a scăzut miercuri cu mai mult de 5%, ajungand la 13.786.32 de dolari pe unitate, fiind cu mult sub recordul de peste 19.000 de dolari pe care l-a atins la jumătatea lunii decembrie.

Creşterea puternică a bitcoin din ultimul an a atras o atenţie din ce in ce mai mare din partea Wall Street. Preşedintele băncii americane JP Morgan, Jamie Dimon, si-a exprimat  regretele, pentru ca în septembrie a numit bitcoin ”o fraudă”, dar a adaugat că el crede în continuare că preţurile acestor monede virtuale sunt exagerat de mari. El şi-a exprimat în schimb încrederea în tehnologia blockchain, pe care se bazează monedele digitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here