Boom-uri și crize. De ce fluctuează economia și cum să ne apărăm?

0
3127

Pe cine nu se pregătește de boom, o să îl distrugă criza. În plus, politicile care pavează drumul către creșteri nesustenabile afectează nu doar bunăstarea generațiilor prezente, ci și pe cea a generațiilor viitoare. De aceea este bine să înțelegem ce anume determină crizele economice, care sunt semnele ce prevestesc crizele și ce este bine să facem pentru a preveni producerea acestor nefericite experiențe în viitor. Toți cei doritori să intre în universul intelectual al acestor fenomene (pentru a nu le trăi pe propria piele…) sunt invitați să participe la un set de 4 întâlniri în cadrul Academiei private – cel mai nou proiect educațional născut în siajul Institutului Ludwig von Mises – România:

“Academia Privată este un proiect educațional alternativ, eminamente privat. Fără acreditări oficiale și șabloane inutile, aceasta își propune să recupereze spiritul educației autentice. Pesemne că există oameni care mai cred că educația e un lucru bun care trebuie dobândit, nu pentru diplome, nu de formă, ci pentru valoarea sa intrinsecă. De asemenea, pesemne că există și oameni care cred că educația e un lucru bun și care mai cred, totodată, că au ceva de oferit în acest sens. Singura reformă reală a educației înseamnă a le facilita celor două categorii întâlnirea.”

Boom-uri si crize economice

Detalii despre programul Boom-uri și crize:

Criza din anul 2009 și boom-ul premergător acesteia i-a surprins pe mulți, inclusiv pe numeroși profesioniști ai finanțelor, investitori, decidenți politici. Turbulențele financiare din China și prăbușirea prețului petrolului au readus panica pe piețele financiare și unii previzionează izbucnirea unei noi crize globale, încă mai puternică decât “Marea Recesiune” din 2009. Pentru omul de rând miza este la fel de importantă ca pentru investitorul profesionist, deoarece în absența cunoașterii principiilor care guvernează producerea ciclurilor economice, decizii importante precum contractarea unui credit în scopul cumpărării unei locuințe pot avea efecte catastrofale asupra bunăstării individuale viitoare.

Participanții la acest curs împărțit în 4 întâlniri, vor afla factorii determinanți ai crizelor economice, vor dobândi o perspectivă teoretică și istorico-empirică asupra inflexiunilor financiare care afectează societatea și vor învăța cum să evite pașii greșiți într-un mediu economic poluat de propagandă, marketing agresiv și ignoranță crasă.

Tema celor 4 întâlniri:
• Ce determină fluctuațiile economice?
• De unde a pornit “Marea Recesiune”
• Cum am importat și am amplificat problema: povestea crizei din România
• De ce o nouă criză este inevitabilă

Lector: Bogdan Glăvan

Data începerii: 21 martie 2016 – luni, ora 18,30
Frecvența: săptămânală – 21 martie, 28 martie, 4 aprilie și 11 aprilie; programul întâlnirilor poate fi modificat cu agreare și notificare anterioară
Durată: cca 2h/întâlnire
Locație: Calea Călărașilor 161, et. 2, cam. 26, sector 2, București

Preț: 200 RON pentru 4 întâlniri. Preț redus pentru studenți – 160 RON.

Număr participanți: maxim 10 cursanți

Înscriere: pe adresa de e-mail [email protected]

Citeste mai mult pe Logica Economica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here