Bogdan Chiriţoiu a anunţat că legea RCA va fi modificată din nou, precizând că a fost o eroare faptul că statul a introdus poliţele RCA pe o lună

0
1589

„Paşi s-au făcut şi piaţa arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări şi atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi – trei ani când am schimbat legea”, a declarat Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, într-o emisiune la un post de televiziune.

El a precizat că, anul trecut tarifele în piaţă, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele maximale. De asemenea, preşedintele Concurenţei a declarat că a fost o eroare faptul că au fost introduse poliţele RCA de o lună.

„Uneori e tentant să faci o poliţă pe o lună, plăteşti ceva mai puţin pentru luna aia, dar reînnoirea poliţelor nu e automată şi în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu.

El a explicat că gradul de acoperire cu RCA are impact asupra preţului poliţelor. Astfel, accidentele generează nişte pierderi şi pentru ca poliţa RCA să fie cât mai mică este nevoie să coste cât mai puţin reparaţiile şi să împărţim costurile la câţi mai mulţi oameni. În cazul în care scade numărul clienţilor care plătesc RCA, costul reparaţiilor se împarte la mai puţini şi deci poliţa va fi mai scumpă. Potrivit sursei citate, propunerile de modificări au fost înaintate Autorităţii de Supraveghere Financiară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here