BNR si aflarea in treaba…sau de ce e Voinea parte a problemei si nu a solutiei…

0
3621

Este de notorietate bancul cu personajul la vanatoare de melci: cand sa prinda melcul, melcul “thushti”.

Asemenea vanatorului din poveste viceguvernatorul BNR impus de PSD, Voinea, anunta poporul, ca vede un risc de divergenta in politica monetara a marilor banci centrale.

Daca anunta in anul 2014, la investirea de catre parlament ca si viceguvernator, poate ca era cat pe ce sa vada melcul indepartandu-se rapid.

BNR, pentru a evita greselile frecvente de prognoza si respectiv panicarea fara baza reala a populatiei, asteapta intai sa se intimple lucrurile pentru a le anunta. Nici aceasta metoda nu a ajutat in cazul de fata.

Declaratia lui Voinea: „A început să se materializeze şi riscul privind divergenţa politicilor monetare a principlalelor bănci centrale.”
Link aici:
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/liviu-voinea-viceguvernator-bnr-am-identificat-riscuri-sistemice-noi-din-octombrie-unul-intern-sever-si-celalat-extern-si-de-intesitate-ridicata-15214713

BlackRock ( a nu se confunda cu BlackCube) este de departe cel mai mare manager de active din lume cu peste 4 500 miliarde de dolari sub management.

Opinia BlackRock: “Divergenta de politica monetara a fost o tema clara pentru piete in anul 2014… Era unei divergente in crestere de politica monetara este cel mai probabil trecuta. Noi credem ca divergenta in viitor va fi mai subtila”.

Link aici:
https://www.blackrockblog.com/2016/04/06/3-themes-shape-markets-quarter/?utm_source=BlackRock+Blog&utm_campaign=8e56bf6773-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_7beec13d69-8e56bf6773-305423825

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here