Blue Air s-a retras din Republica Moldova. Ce probleme a înfruntat compania română privată de aviație peste Prut

0
1060

Compania română privată de aviație Blue Air și-a vândut cota de acțiuni deținută la Air Moldova, în contextul în care autoritățile naționale au instituit sechestru asupra bunurilor deținute de transportatorul național al Republicii Moldova, potrivit Sinopsis.

În plus, Blue Air nu și-a îndeplinit niciuna din obligațiile asumate privind achitarea datoriilor și noi investiții la Air Moldova. Mai mult decât atât, compania românească s-a confruntat cu o serie de acuzații la Chișinău, despre care B1.RO realiza, în exclusivitate, un material amplu, în septembrie 2019. (Detalii AICI)

În urmă cu un an, Civil Aviation Group SRL din Republica Moldova, care era deținută în proporție de 49% de Blue Air, a preluat compania de stat Air Moldova. Însă, conform Mold-street.com, în ultimele săptămîni Blue Air și-a cedat partea deținută în compania moldovenească, astfel încît în acest moment cetățeanul leton Dzintars Pomers, care este administratorul Civil Aviation Group SRL, deține  49% din acțiuni. Alți doi cetățeni din Republica Moldova, Ianovici Andrei și Melnik Serghei, dețin 51% din companie, respectiv 25,5% fiecare, scrie Sinopsis.

Modificarea acționariatului a avut loc între 18 septembrie și 7 octombrie, perioadă în care autoritățile moldovene au aplicat un sechestru în valoare de 301.6 milioane de lei moldovenești pe capitalul Air Moldova, dar și pe cel al Civil Aviation Group SRL.

În orice caz, Air Moldova se afla deja de ani buni într-o situație dificilă, având datorii de circa 270 de milioane de lei moldovenești către creditori și furnizori de servicii, dintre care aproape jumătate către compania Șor-Air Invest.

Citeste mai mult pe https://www.b1.ro/stiri/economic/blue-air-retras-republica-moldova-probleme-infruntat-compania-romana-privata-aviatie-prut-300261.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here