Au dispărut ,,băieții deștepți,, și a apărut profitul

0
3322
kovesi

Hidroelectrica va depăşi, în primele opt luni ale anului, pragul de 1 miliard de lei profit brut, estimând că va vinde în august peste 1,3 TWh, în valoare de peste 236 de milioane de lei, informează un comunicat al companiei.

Profitul brut înregistrat pe primele şapte luni este mai mare cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cifra de afaceri, de 1,9 miliarde lei, cumulată până la finele lunii iulie 2016 este cu 8% mai mică faţă de 2015. Scăderea veniturilor s-a produs ca urmare a diminuării preţurilor în piaţa de energie de la 165 lei/MWh anul trecut la 156 lei /MWh în primele şapte luni din 2016.

În reorganizare judiciara

Hidroelectrica se află încă în reorganizare judiciară după ce a fost în insolvență. Cea mai importantă măsură din perioada insolvenței a fost rezilierea celor 11 contracte bilaterale încheiate direct cu mai mulți traderi de energie și consumatori finali, așa-numiții băieți deștepți: Energy Holding, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Energy Financing Team, Alro Slatina, ArcelorMittal Galați, Electromagnetica, Electrocarbon, Euro-Pec, Elsid, Luxten. Aceste 11 contracte au adus societății un prejudiciu de 1,1 miliarde de euro!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here