Asistatii social care refuza un loc de munca isi pierd ajutorul social

0
1551

Persoanele care vor refuza un loc de muncă oferit îşi vor pierde dreptul de a primi ajutor social

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat ieri un proiect de lege care presupune ca persoanele asistate social care refuza un loc de munca isi vor pierde ajutorul de la stat.

Acest proiect de lege care prevede modificarea si completarea actualei Legi nr. 416/2001 a fost initiat de 5 deputati din partea ALDE si a fost adoptat cu 274 de voturi „pentru”, 4 „impotriva” si 2 abtineri.

“Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, se arată în propunerea legislativă.

In acest context, noua lege prevede faptul ca persoana care a pierdut ajutorul social, il poate solicita iar abia dupa 12 luni de la data in care i-a incetat dreptul de a primi acesti bani.

”Refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activităţile sezoniere conduce la încetarea dreptului”, se mai menţionează în iniţiativa legislativă.

Urmeaza ca aceasta initiativa sa fie transmisa si presedintelui Klaus Iohannis, pentru a fi promulgata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here