ANAF îşi transformă angajații în turnători profesioniști: își forţează angajaţii să ceară bonul fiscal şi să toarne orice abatere văzută în timpul liber

0
2913
anaf
O circulară ANAF cere şefilor sucursalelor să le reamintească subalternilor obligaţia legală şi datoria profesională şi morală să solicite bonul fiscal la orice achiziţie personală.

Ordinul intern, publicat de fostul şef ANAF, Gelu Diaconu, mai spune că acele cazuri de abateri semnalate chiar de personalul ANAF aflat la cumpărături vor fi verificate cu prioritate.

,,Cauzează prejudicii,,

Li se reaminteşte angajaţilor ANAF că printr-un astfel de comportament, fiecare în parte contribuie la creşterea gradului de colectare, la reducerea evaziunii fiscale şi la creşterea presigiului ANAF.

“Evitarea solicitării bonului fiscal, în cazul în care comerciantul refuză să-l emită, reprezintă o încălcare a unei obligaţii legale şi cauzează prejudicii evidente intereselor legale ale ANAF, îi ştirbeşte prestigiul şi contravine misiunii instituţionale asumate de a colecta taxe şi impozite”, arată actul pus de Diaconu pe Facebook.

,,Campanie cu fonduri zero,,

Oficialii ANAF spun că e o campanie de informare internă. Iată ce au răspuns la întrebarea dacă ordinul acesta a venit pe fondul unui fenomen observat în rândul angajaţilor Fiscului.

“Ne-am gândit că avem 27.000 de angajaţi în ANAF. Dacă le reamintim tuturor să ceară bonul fiscal, că problema în România e  că nu se cer, e o campanie reuşită, cu fonduri zero. Suntem proactivi, nu e vorba de vreun fenomen”, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din ANAF.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here