Românii au prins gustul plăților electronice

0
2424
plata-online

Numărul tranzacţiilor procesate de NETOPIA mobilPay, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa plăţilor digitale din România, a crescut cu 15% în primele 9 luni ale anului, comparativ cu numărul total înregistrat în 2015, şi a depăşit pragul de 3 milioane.

Până la finele lui 2016, compania estimează că volumul tranzacţiilor procesate va ajunge la circa 4,5 milioane, iar valoarea sumelor achitate digital va cumula 175 milioane euro, în creştere cu 30% faţă de anul trecut.

30% din plăți, pe telefoanele mobile
De la începutul anului până în prezent, circa 30% din totalul tranzacţiilor NETOPIA mobilPay au fost realizate de pe dispozitive mobile. Smartphone-urile au fost utilizate cu precădere, ponderea lor din totalul achiziţiilor online din primele trei trimestre fiind de 26%, în timp ce 4% dintre tranzacţii au fost făcute de pe tablete.

85% dintre plătitori sub 44 de ani
În ceea ce priveşte profilul şi segmentul de vârstă care a generat majoritatea plăţilor electronice şi mobile, 70% dintre ele au fost făcute de români cu vârste între 25 şi 44 de ani, în timp ce tinerii de 18 – 24 de ani au realizat 15% dintre plăţile digitale şi mobile realizate prin NETOPIA mobilPay. Bărbaţii sunt, în continuare, cei care fac majoritatea tranzacţiilor pe Internet, în proporţie de 60%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here