Amazon cauta 1300 de angajati, pentru noul centru pe care l-a deschis in Bucuresti

0
1441
Amazon, the US e-commerce and cloud computing giant is said to hire 1,000 people in Poland. The company already hires almost 5,000 people in Poland and has service centers in Gdansk, Wroclaw and Poznan ON 14 April 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Amazon a inaugurat centrul de dezvoltare din București, unde vor fi create 650 de locuri de muncă.

“Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti, România. Acest birou găzduieşte deja mai multe echipe de ingineri care lucrează la dezvolrarea sistemelor de operare, a platformelor de virtualizare şi a tehnologiilor de reţea care stau în spatele serviciilor web ale Amazon (Amazon Web Services – AWS). Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm constant tehnologiile de cloud computing pentru a îmbunătăţi competitivitatea AWS şi experienţa clienţilor noştri”, conform anunţului publicat pe portalul de recrutări al Amazon.

Amazon a inaugurat azi, primul centru de dezvoltare din Bucuresti. In acest moment, sunt angajate 50 de persoane, urmand sa mai fie angajate inca 650. In acest context, sunt dezvoltate solutii pentru cloud si pentru Alexa-asistentul vocal. Compania este prezenta in tara noastra inca din anul 2005, cu un centru in Iasi, unde lucreaza aproximativ 1000 de persoane. Reprezentantii acesteia au declarat ca, de cand activeaza in tara noastra, au investit circa 100 de milioane de euro.

Activitatea din Bucuresti a inceput in 2017, cu echipe mici de angajati ai diviziei cloud Amazon Web Service. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 mp de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din anul 2017, după cea de 20.000 mp semnată de Renault Technologie Roumanie în North Center şi cea de 18.000 mp dintre IBM şi Forte Partners pentru The Bridge. Echipele de aici colaboreaza cu cele din Seattle si Dresda. Tot aici se lucreaza la sistemul vocal Alexa, bine cunoscut la boxele smart ce se vand extrem de mult in SUA. Amazon a declarat ca planifica un sistem de munca astfel incat angajatii sa poata lucra si de acasa.

Se pare ca Amazon are un plan dezvoltat de extindere, din acesta facand parte si dechiderea noului birou din Pipera. Planul despre care se vorbeste include cresterea efectivelor cu 10.000 in Europa Continentala si 5.000 in Marea Britanie. Compania se poate lauda cu un total de 60.000 de angajati in toata Europa.

Polonia este regiunea cu cea mai mare dezvoltare a companiei Amazon. Acolo activeaza aproape 10.000 de angajati, in 5 centre logistice.
Compania are centre de cercetare – dezvoltare în Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, România, Spania și Marea Britanie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here