Mugur Isarescu se declara sceptic in privinta maririi salariilor: “Trebuie să fim atenţi, că majorările de salarii, create de tensiunile de pe piaţa muncii, se vor reflecta mai devreme sau mai târziu în preţuri”

0
1174

Banca Naţională a României (BNR) a majorat uşor, de la 3,5% la 3,6% prognoza de inflaţie pentru luna decembrie 2018, menţinând-o la 3% pe cea pentru decembrie 2019.

Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale Romane, este de parere ca marirea salariilor este un aspect inevitabil pe piata romaneasca dar care, totusi, va contribui la cresterea preturilor.

„Nu cred că cineva mai poate opri creşterile de salarii în România, putem doar să le temperăm. Banca Naţională nu se împotriveşte creşterilor de salarii, dar cerem de fiecare dată atenţie şi iar atenţie. Cum vreţi să-i oprim pe medici să plece, dacă nu le mărim salariile? Cum să oprim corupţia în spitale, dacă nu prin creşteri de salarii? Dar trebuie să fim atenţi, că majorările de salarii, create de tensiunile de pe piaţa muncii, se vor reflecta mai devreme sau mai târziu în preţuri”, a spus Mugur Isărescu, in cadrul conferintei de prezentare a Raportului asupra inflatiei pe trimestrul I al anului 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here