5 startup-uri au primit finanțare de 100.000 de euro la Finala Innovators for Children 2020

0
7588

Pe 15 septembrie a avut loc Finala Innovators for Children, organizată de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar și Impact Hub Basel. Din cei 10 finaliști care au susținut pitch-uri pentru soluțiile lor, KIDoc, Emoface, AutismON (Asociația Help Autism), Peditel și Brio au convins juriul și au urcat pe podium.

Evenimentul online a încheiat astfel etapa de selecție a startup-urilor care vor merge mai departe în program pentru accelerarea soluțiilor dedicate îmbunătățirii vieții copiilor și adolescenților din România.

Cine sunt câștigătorii?

 Brio, marele câștigător – 30.000 de euro – este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare la Limba Română și Matematică, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Testat de peste 18.000 de elevi, Brio își propune să dezvolte un instrument de practică pentru elevii de clasele I-XII la Matematică, prin care aceștia vor testa, exersa și acumula acele cunoștințe pe care au nevoie să și le îmbunătățească.

”Pentru Brio, câștigarea premiului 1 în finala Innovators for Children reprezintă, în afară de un sprijin material de evident ajutor, o recunoaștere a Brio ca fiind parte din elita inovatorilor în educația românească. Proiectul cu care noi am concurat – generarea procedurală de itemi/ probleme utilizând inteligența artificială va fi o premieră cu siguranță în România, dar cel mai probabil că și global. Și suntem teribil de mândri că vom face acest proiect, suntem încă și mai mândri că îl vom face în cadrul acestui program. Calde mulțumiri organizatorilor și felicitări tuturor participanților la acest program”, Gabi Bartic, COO, Director Consumer Division BRIO

Peditel, locul 2 cu 20.000 de euro, este un serviciu de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telemedicină (aplicație mobilă, video call, chat, telefon). Prin finanțarea obținută, serviciul medical pediatric Peditel trece la nivelul următor și devine un hub medical integrat cu telemedicina. Astfel, noua tehnologie va permite ca peste 150.000 de copii, să aibă acces la asistență medicală pediatrică, non-stop, oriunde și oricând.

”Programul de mentorat, expertiza și experiența trainerilor și a modelelor de bună practică din România și Elveția, rețeaua de networking creată atât cu echipele participante, cât și cu soluții deja funcționale, ne-au ajutat să rafinam cea mai eficientă și eficace soluție de telemedicină pediatrică, pe care o vom implementa în hub-ul medical Peditel. Astfel, Peditel va asigura asistență medicală pediatrică, la un click distanță fiecărui copil din România și diaspora. Pentru că sănătatea este un drept fundamental.” Cristina Grigore, Coordonator Peditel

AutismON, proiectul Asociației Help Autism, al doilea câștigător al premiului de 20.000 de euro,  este primul centru online care acoperă nevoile copilului cu autism (evaluare, plan de intervenție, coordonare, terapie) și ale familiei sale (asistență, resurse și know-how) pe traseul către atingerea potențialului de dezvoltare. Platforma va reprezenta o imensă șansă și pentru familiile care locuiesc în orașe și sate unde nu există specialiști.

”Premiul Innovators For Children ne ajută să accelerăm dezvoltarea platformei, care va fi rapid un suport esențial pentru cele 86 de organizații din rețeaua RO TSA. Căutăm în continuare investiții în acest vis care poate deveni o soluție reală pentru cei 40% dintre copiii cu TSA din România care nu au acces la terapie. AutismON reprezintă șansa lor la viață independentă.” Raluca Bogdan, Manager Comunicare AutismON

Emoface, premiul al treilea – 15.000 de euro, este o aplicație educativă pentru învățarea emoțiilor și îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu autism. Aceasta se adresează specialiștilor independenți, organizațiilor și familiilor care lucrează și au în grijă copii cu autism.

”Suntem foarte bucuroși că vom continua colaborarea cu Impact Hub, iar premiul ne va ajuta să demarăm aplicațiile Emoface în România! Soluția noastră pentru dezvoltarea abilităților sociale a fost concepută și validată în Franța, iar acum pregătim lansarea în limba română cu scopul de ajuta cât mai mulți terapeuți, părinți și copii cu dificultăți de interacțiune socială, precum copiii în spectrul autismului.” Adela Bărbulescu, CEO Emoface

KIDoc, premiul al treilea – 15.000 de euro, este o aplicație medicală profesională creată pentru părinții copiilor cu boli cronice. Aceasta le oferă asistență în timp real în administrarea medicamentelor pentru prevenirea oricăror greșeli, informații despre ultimele tratamente și soluții de medicină personalizată, precum și acces rapid la toate documentele medicale în format digital. Prima iterație a proiectului se va adresa copiilor cu epilepsie, în România fiind peste 40.000 de copii diagnosticați cu această boală.

”Pentru proiectul KIDoc, premiul câștigat la doar câteva luni de la inițierea sa reprezintă o validare esențială pentru o idee ambițioasă, în spatele căreia se află motivația puternică de a avea un impact real în vieților copiilor cu boli cronice și ale părinților lor. Programul Innovators for Children a fost un adevărat catalizator pentru proiectul nostru, fiecare etapă din organizarea sa purtând amprenta profesionalismului desăvârșit.” Andreea Șerban, Fondator KIDoc

Din peste 130 de înscrieri în program, 11 soluții au fost finaliste și 10 au susținut pitch- uri în marea finală din 15 septembrie: Asociatia Help Autism (AutismON), Brio, Emoface, JSKids, KIDoc, Parentool, Peditel, REThink, Tactile Images, Univrse Education. Mai multe despre finaliști aici.

Mentorii din program care au asistat echipele și au desemnat câștigătorii au fost: Oana Craioveanu (Impact Hub Bucharest), Ionuț Pătrăhău (SeedBlink), Sabina Antoci (Fundația Vodafone România), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia România), Adelina Dondorici (Parenting Ads) și Adina Crețu (Startarium).

Criteriile de selecție de care au ținut cont membrii juriului în desemnarea câștigătorilor au vizat impactul pe care îl poate avea soluția propusă, atractivitatea soluției pentru actorii implicați, fezabilitatea operațională și financiară, capacitatea echipei de a  îmbunătăți soluția și a o transforma în realitate, dar și elementul inovator adus de tehnologie.

Marea Finală a fost un eveniment online, difuzat integral pe pagina de Facebook Impact Hub Bucharest,  la care publicul care a urmărit prezentările a putut să-și susțină echipa favorită pentru premiul de popularitate de 1.000 de euro. Acesta a revenit echipei AutismON – Asociația Help Autism.

”Felicitări participanților și câștigătorilor pentru progresul înregistrat și pentru soluțiile dezvoltate, care cu siguranță vor aduce multe beneficii copiilor și adolescenților! Deja ni s-a dovedit asta prin câștigătorii ediției trecute, unde Kinderpedia este unul din pilonii principali ai digitalizării educației în România. Nu putem decât să fim recunoscători că am contribuit la inovație și sperăm ca și echipele câștigătoare de anul acesta să fructifice experiența acceleratorului Innovators for Children” a declarat Oana Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest.

Despre Innovators for Children

Innovators for Children este un accelerator dedicat startup-urilor care aduc un impact pozitiv pentru wellbeing-ul copiiilor și al adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. Ajuns la a doua ediție, programul a selectat 23 de startup-uri în finală, dintre care 9 au primit finanțare totală de 200.000 de euro.

Despre Impact Hub Bucharest   

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 3 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Despre Fundația Botnar

Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, connectând diverși parteneri și investinf în soluții care folosesc intelingența artificială și inovația digitală.

Despre Impact Hub Basel

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here