Imaginea dezolantă a disperării… Gabriela Firea cere arestarea contracandidatului său, Nicușor Dan, în baza unei înregistrări difuzate de prietena sa, Dana Budeanu, expertă în „fătălăi”

0
2754

Pe modelul prietenei primarului general al Capitalei, care împroaşcă cu lături tot ce-i apare în vizor, Andrei Caramitru, fostul consilier al preşedintelui USR, Dan Barna, îi ia apărarea lui Nicuşor Dan, printr-o postare pe Facebook, în care foloseşte un limbaj agresiv, extrem, la adresa Gabrielei Firea, probabil pentru a se face cât mai bine înţeles. “Toți din administrația Firea, în frunte cu panarama, cu țața penală, cu rebutul ăsta de om, o să ajungă la pușcărie”, a scris acesta. În continuare fiul marelui actor spune că dacă ar fi în locul lui Nicușor Dan, “aș promite că voi face totul să o bag în pușcărie și pe ea și pe toți din jurul ei. Că o să plătească pentru tot ce a făcut împotriva oamenilor din orașul ăsta distrus și furat”.

Postarea lui Andrei Caramitru vine ca răspuns la acuzaţiile de trafic de influenţă făcute de primarul Gabriela Firea la adresa contracandidatului Nicuşor Dan, în urma difuzării unei înregistrări, luni 14 septembrie, pe site-ul de casă al PSD, pastorit de Iosif Buble, stiripesurse.ro, în emisiunea creatoarei de modă, expertă în „fătălăi”, Dana Budeanu.

Pe înregistrare Nicușor Dan discută cu Cristian Zărescu, consilierul primarului PSD al Sectorului 4, Daniel Băluţă, pe tema demolării unui imobil din “Orășelul Copiilor” care aparținea omului de afaceri, Mihai Mitrache, zis „Câinele”. Acţiunea de desfiinţare urma să se producă înainte că instanța să se pronunțe definitiv şi irevocabil.

În replică Nicușor Dan a anunţat că îi va intenta proces pentru calomnie, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

O fostă judecătoare face lumină asupra acestui caz, expunând un punct de vedere juridic, tot printr-o postare pe Facebook

Lavinia Coțofană, absolventă a Facultății de Drept a Universității București, ca șefă de promoție, fosta judecătoare, a comentat în legătură cu pretinsă dovadă a traficului de influență, de care este acuzat Nicușor Dan, de către Gabriela Firea şi Dana Budeanu Verdict:
„1. Angajatul Primăriei, dl Zărescu, avea obligația să sesizeze Parchetul dacă avea reprezentarea că Nicușor Dan ar săvârşi un trafic de influență. Obligația este prevăzută de art. 268 Cod penal, sub sancțiunea închisorii.
Dimpotrivă, dl Zărescu a purtat mai multe conversații (potrivit propriilor declarații), afirmând că dorește să negocieze cu Nicușor Dan. Deci subiect activ al unei infracțiuni ar fi domnul Zărescu.

2. Cererea de intervenție principală și accesorie sunt reglementate de Codul de procedura civilă, art. 66 și 67, nefiind deci ilegale, cum susțineau lapidarii morali ai lui Nicușor („deontologii” lui Firea). În niciun caz cele două proceduri prevăzute de Codul de procedura civilă nu probează vreo infracţiune, inclusiv traficul de influență.

3. Cererile de intervenție se admit în principiu de către instanţă. Ulterior admiterii în principiu a unei cereri de intervenție în favoarea unei părți, intervenientul poate face demersurile pe care le solicită oportune în favoarea părții pentru care a intervenit. Tranzacția este tot o procedură legală. Nicio dispoziție legală nu interzice negocierea între părțile unui proces civil pe parcursul desfășurării acestuia. Același drept îl are și intervenientul. Nicușor Dan, prin ONG-ul pe care îl reprezintă era intervenient în proces. Deci se putea implica și pentru stingerea amiabilă a litigiului.

4. Suntem în „Hoţul strigă hoţul!”
Dacă tot sunt preocupați „deontologii” doamnei Firea dacă DNA anchetează presupuse fapte ale lui Nicușor Dan, pentru egalitate de tratament și o corectă informare a opiniei publice, trebuie să solicite DNA să facă cunoscut dacă doamna Firea face obiectul unor dosare și eventual numărul acestora. Deși s-ar putea să nu le placă răspunsul!”, a conchis fosta judecătoare, Lavinia Coțofană.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here