150 lei în plus la salariul minim , din ianuarie 2019

0
765

Din declarațiile lui Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, reiese că salariul minim va crește la 2050 lei, de anul viitor, iar Hotărârea de Guvern va fi promovată curând, având în vedere că se lucrează la bugetul de stat pe 2019.

„​La Consiliul Național Tripartit s-a ridicat problema că trebuie să anunțe Guvernul salariul minim, ca bază pentru bugetul pe 2019, dar și pentru a da predictibilitate și posibilitate operatorilor economici. Din discuții a rezultat faptul că având în vedere că trebuie să crească la 2.500 lei în 2022, asta înseamnă 150 de lei brut în fiecare an, au zis că vo scoate HG-ul respectiv”, a spus Hossu, pentru HotNews.ro

El a precizat că autoritățile sunt în curs de realizare a actului normativ și crede că în două săptămâni va fi gata.

„Noi am cerut cât mai repede dar acum chestiunea declarativă a Guvernului e că-l vor scoate repede. Sunt în curs de realizare a actului normativ. Actul notmativ nu trebuie decât să calculeze numărul de zile lucrătoare pentru la anul, pentru că dau și tarifarul orar pentru numărul de zile lucrătoare de anul viitor. Eu sper că iese repede, în două săptămâni”, a precizat liderul Cartel Alfa.

Guvernul are obligația legală să se consulte în Consiliul Național Tripartit înainte să modifice salariul minim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here