Vosganian îl iartă pe Voiculescu de 40.000 de euro… frăția penalilor

0
1339

Deputatul ALDE   Varujan Vosganian s-a făcut remarcat în ultima perioada prin teoria sa despre “găina evazionistă” care prejudiciază bugetul statului cu 0,5 bani pe ou. După aceste declarații controversate, presa s-a aplecat mai mult asupra fostului ministru, iar acum detalii interesante apar public.

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu prezintă acum un document care arată cum fruntașul ALDE l-a iertat pe mogului media de la Antene, Dan Voiculescu , de o datorie  de aproximativ 40.000 de euro.

“Iertat de colegii senatori de o urmărire penală și nesimțit notoriu (cine nu a auzit de ouăle evazioniste?), Varujan Vosganian este și o slugă a lui Dan Voiculescu . O slugărnicie cuantificabilă. Face cam 40.000 de euro. Sau peste 181.000 de lei”, scrie Prisăcariu  pe  blog.

Aceasta datorie  vine după ce editura Intact SRL, deținută de Voiculescu împreună cu familie, a intrat pe rând în insolvență, apoi în faliment. Varujan Vosganian era unul dintre creditorii care s-a înscris pentru recuperarea datoriilor.

Politicianul s-a înscris în tabelul creditorilor, în 2013, la inițierea procedurii de faliment, cu o sumă de peste 185.000 de lei, arată Prisăcariu, dar a decis la începutul lui 2016 să renunțe la mai vrea banii înapoi, cerând să mai rămână în tabelul creditorilor cu doar puțin peste 4.000 de lei.

“Poate o fi fost înduioșat de statutul de pușcăriaș al lui Felix (în ianuarie 2016, Dan Voiculescu  scria cărți la pușcărie ca să iasă mai repede și să dea interviuri la România TV), poate s-o fi gândit să-i lase mai mult ANAF-ului de recuperat de la Intact ori, cine știe, poate i-a trecut prin cap lui Vosganian să fie, pur și simplu, o slugă foarte supusă. Nu?”, scrie Prisăcariu despre această situație.

Deci putem observa dublul standard privind banii deputatului ALDE. În timp ce Vosganian își face griji că țăranii români prejudiciază bugetul statului prin faptul că mănâncă din ce produc și nu cumpără, acesta l-a iertat pe Voiculescu de 40.000 de euro și nu a spus nimic public despre prejudiciul uriaș pe care statul nu a reușit să îl recupereze de la Varan în dosarul ICA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here