Un an de Alpha Cab în România: Business dublat și 90% clienți străini

0
2219

Alpha Cab este singurul serviciu premium de transport din România, cu o flotă formată exclusiv din automobile marca Mercedes. La peste un an de existență pe piața locală, Alpha Cab își dublează business-ul, iar planurile pentru 2018 includ extinderea în afara României, în sistem de franciză, în Europa, dar și în țările arabe.

Bilanțul de un an pe piața locală aduce pentru Alpha Cab o creștere cu 125% a numărului de km parcurși, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și o triplare a numărului de curse. În plus, a crescut cu peste 70% numărul de contracte business long term și s-a înregistrat prima cursă de peste 1.000 km (1.150 km).

“Am pornit business-ul pe baza unor observații și nevoi personale și mă bucur că am reușit să creștem atât de mult într-un timp atât de scurt. Clienții noștri din București au răspuns foarte bine și ne-au demonstrat că într-adevăr lipsea pe piață un serviciu de car rental premium. De acum ne concentrăm pe creșterea flotei și a parteneriatelor strategice, dar și pe introducerea permanentă de noi servicii și facilități, iar pe termen mediu ne uităm cu atenție la piețele din afara României, pentru extindere.”, spune Valentin Tănasă, general manager Alpha Cab.

2017 a adus și lărgirea flotei Alpha Cab. În acest moment serviciul pune la dispoziția clienților săi 29 de mașini – turisme si minivan-uri, exclusiv Mercedes: E Class, Vito, Viano, V Class, ML și GLE. În plus, este singurul transportator de pe piața locală care permite comanda din aplicație pentru automobile Mercedes S Class de cea mai nouă generație.

În ceea ce privește tipologia clienților Alpha Cab, aceștia fac parte cu preponderență din mediul de business și utilizează serviciul pentru delegații, întâlniri de afaceri, evenimente, tururi în București și în țară și transferuri la/de la aeroport. În proporție de 93% bărbați și 7% femei, ei cheltuiesc în medie 137 de lei pentru o cursă. Doar 10% dintre clienții de car rental premium sunt români, majoritatea fiind israelieni (20%), americani (15%) și englezi (15%). Lista include și germani (5%), polonezi (5%), italieni (5%) sau chinezi (3%).

Alpha Cab poate fi accesat prin intermediul platformei online, telefonic sau cu ajutorul aplicației mobile, disponibile pe Android și iOS. Cei care folosesc serviciile pot achita cu cardul online, în aplicație, cash sau cu cardul în mașină, existând pentru fiecare automobil o casă de marcat mobilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here