Urban Scope – Firma infiintata pe numele a doi pensionari care primeste contracte dupa contracte de la Primariile din Constanta si Focsani pentru a realiza studii de fezabilitate

0
4383

La sfârșitul acestei săptămâni Primaria Oradea găzduiește un eveniment în care invitații- aleși locali, reprezentanți ai administrațiilor liberale și ai mediului de afaceri- urmează să fie informați cu privire la administrația inteligentă, surse de finanțare sau exemple de bune practici.

Între invitații care urmează să susțină prelegeri se regăsește și un oarecare Radu Dragomir, un enigmatic James Bond, expert în studierea fenomenelor de dezvoltare pe termen mediu și lung. Dragomir se prezintă ca și CEO Urban Scope. Înființată în 2016, de doi acționari pensionari dintr-o comună vâlceană, firma cu doi angajați a devenit favorita primăriilor Constanța și Focșani conduse de edili social-democrați, în elaborarea unor studii de fezabilitate. Pe principiul hârtia suportă orice, studiile sunt elaborate pe bandă rulantă, într-o perioadă de …o lună. Cu certitudine, reprezentanții liberali din diverse primării au de învățat modul in care se sifonează banii publici pe studii….chiar de mobilitate pietonală.

O privire aruncata catre parcursul profesional al dl. Dragomir, ni-l arată prezent ca și angajat al firmei UTI, al cărei patron, Tiberiu Urdareanu, a devenit cunoscut mai ales după desele drumuri parcurse la DNA Bucuresti. Cazul penal a fost construit în jurul soluției de mobilitate implementată pe bani europeni de Primaria Iași. Radu Dragomir a fost prezent și la Deva, la construcția fântânii din centrul orașului dar și a soluției de monitorizare a traficului din municipiu, fostul primar Mircia Munteanu meditând la loc răcoros asupra erorilor din activitatea sa. Aceeasi soartă au avut-o și fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Marius Hada și fostul viceprimar, Dan Robert, consiliați de acelasi personaj, Radu Dragomir, în atragerea de fonduri europene. Și alte primării din țară au beneficiat de consultanța lui Dragomir…efectele urmează.

Soluția (a se citi misiunea cu ordin de serviciu) este simplă…faci o firmă fantomă pe numele unor rude pensionare, nu îți asumi responsabilitatea juridică pentru activitatea firmei (în acte Radu Dragomir nu figureaza nici măcar ca și administrator), păcălești pe cine poți și cât poți, după care dispari o vreme….dar nu înainte de a scrie raportul la apelul de seara. Pentru că așa fac adevărații “băieți deștepți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here