Primaria Constanta ofera contracte unei firme cu doi angajati care si-a majorat profitul de aproape sapte ori in primul an de functionare

0
573

O firmă din Bucureşti a primit al patrulea contract într-un interval de patru luni de la Primăria Constanţa, toate având aceeaşi valoare. Serviciile constau în elaborarea unor studii pentru îmbunătăţirea mobilităţii urbane în Constanţa. Firma înfiinţată în 2016 cunoaşte o explozie a afacerilor, care s-au mărit de cinci ori într-un singur an, în timp ce profitul net s-a majorat de aproape şapte ori, cu un singur angajat în primul an de funcţionare.

Primăria Constanţa a atribuit pe 8 iunie un contract privind elaborarea unei “documentaţii tehnico-economice aferente obiectivului de investiţii “Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Delfinariu şi B-dul Aurel Vlaicu“. Câştigătoarea licitaţiei a cărei valoare estimată iniţial era de 119.000 lei a fost declarată singura firmă participantă, Urban Scope SRL din Bucureşti. Aceasta va primi pentru serviciile sale 89.000 lei, fără TVA, bani asiguraţi prin Programul Operational 2014-2020 / buget de stat / buget local.

Ce planuri are Primăria Constanţa

Potrivit documentaţiei de atribuire, “Municipiul Constanţa are în vedere investiţii majore în infrastructura de transport şi zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunătăţirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor şi mărfurilor cu scopul de a creşte calitatea vieţii.

Proiectul ”Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Delfinariu şi B-dul Aurel Vlaicu” face parte din planul de acţiune pe termen scurt al P.M.U.D. şi va fi depus spre finanţare prin intermediul Axei prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operaţional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiţii 4.1. Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”.

Cine sunt patronii Urban Scope SRL

Pe 1 februarie 2018, aceeaşi Urban Scope SRL a primit de la Primăria Constanţa alte trei contracte similare, pentru studii referitoare la îmbunătăţirea mobilităţii în urbea tomitană, fiecare în valoare de 89.000 lei, fără TVA. Urban Scope SRL a elaborat în ultimul an studii urbanistice şi pentru municipalităţile din Iaşi, Galaţi, Focşani etc, pentru care a primit câteva sute de mii de lei. Firma este deţinută de Dorel Vasile Dăneci şi Cătălina Florina Gondrea, ambii cu domiciliul în comuna vâlceană Bogdăneşti.

Chiar dacă Urban Scope SRL a fost înfiinţată abia în martie 2016, pe site-ul firmei se arată că are o experienţă de peste zece ani în studii urbanistice. Urban Scope SRL a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 1.408.516 lei şi un profit net de 605.790 lei, cu doi angajaţi, dar şi datorii totale de 278.160 lei. O creştere impresionantă faţă de primul an de activitate, 2016, când a înregistrat afaceri de 267.500 lei şi un profit net de 89.764 lei, cu un singur angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here