Statul nu garantează nimic gratuit. Percepe comisioane pentru creditele pentru „Rabla“ şi „Prima casă“

0
704
prima_casa

Cine doreşte să-şi cumpere o locuinţă prin Programul „Prima casă” trebuie să ştie că statul percepe o serie de comisioane pentru garantarea împrumuturilor, inclusiv comision de administrare.

În Monitorul Oficial a fost deja publicat OMFP nr. 3700/2018 privind stabilirea nivelului comisionului unic de analiză şi a comisionului de gestiune în cadrul programului „Prima casă“, precum şi a comisionului de administrare şi a comisionului de risc în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

În art. 1 al ordinului semnat de Teodorovici, se arată :

Pentru anul 2019 se aprobă comisionul unic de analiză de 0,15% pe an din valoarea promisiunii de garantare emisă de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii – S.A. – IFN (FNGCIMM) în cadrul programului „Prima casă“.

Comisionul de gestiune a garanţiilor acordate de FNGCIMM, în numele şi contul statului român, în cadrul programului „Prima casă“, este stabilit pentru 2019 la nivelul de 0,45% pe an calculat la soldul garanţiei statului.

În ceea ce priveşte comisionul de administrare pentru garanţiile acordate în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, acesta este stabilit, pentru anul 2019, la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul finanţării garantate, şi comisionul de risc în valoare de 1% aplicat la valoarea garantată.  

Citeste si  Raportul fraudelor de la City Insurance... 125 de milioane de euro care nu exista

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here