Statul acorda o subvenţie de 2.250 de lei pe lună pentru  angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu

0
547

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se modifică şi completează normele de aplicare a OUG 60/2018, care prevede acordarea de subvenţii atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi. Astfel, angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu vor beneficia, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie sau de stagiu, de o subvenţie de 2.250 de lei pe lună. Suma acordată anterior era de 1.125 lei, în cazul ucenicilor, şi 1.350 lei, în cazul absolvenţilor.

De asemenea, angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de patru ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (în prezent ISR = 500 de lei, astfel că subvenţia nu poate depăşi 2.000 de lei).

În acelaşi timp, cuantumul primei de activare acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj este majorat de la 500 lei la 1.000 lei, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin 3 luni. Astfel, prima de activare, în valoare de 1.000 de lei, se va plăti în două tranşe, 50% în luna următoare lunii în care s-a solicitat acordarea ei şi 50% în luna următoare expirării perioadei de 3 luni de la angajare.

Executivul precizează că se menţin prevederile din celelalte hotărâri de Guvern care reglementează acordarea celorlalte subvenţii pentru angajatori şi angajaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here