Scumpim vacanțele pe litoral cu 10%

0
2807
litoralul

Patronatele din turism pun anunțata scumpire pe faptul că prețul alimentelor a crescut ,,fără nici o explicație,,.

Patronatele din Turismul Românesc (FPTR) apreciază că tarifele prestate pe litoral vor creşte, vara viitoare, pentru prima oară în ultimele opt sezoane, unul dintre motive fiind scumpirea, din ultima perioadă, „fără nicio explicaţie”, a preţurilor alimentelor.

8 ani de stagnare a tarifelor

Reprezentanţii FPTR susţin că, din 2008, au avut loc creşteri inclusiv ale salariului minim, fără ca acest factor să se reflecte în preţul serviciilor de pe litoral.

„Credem că, după opt ani, de stagnare a tarifelor, anul viitor va fi pentru prima dată când vom avea creşteri generale la tarife. În primul rând, datorate unui factor care nu este luat în seamă şi nu a fost declarat până acum: creşterea cheltuielilor cu forţa de muncă. Să nu uităm că de la 1 iunie s-a majorat salariul minim cu 20 la sută, iar aceste costuri le vom regăsi în tarife. Apoi, discret, dar sigur, au crescut în acest an preţurile alimentelor. Fără niciun fel de explicaţii. Deci, pentru anul viitor ne aşteptăm, din prognozele noastre, la o creştere cu maximum 10 la sută a tarifelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here