Romanii se uita la lemnele de foc si inghit in sec, neavand bani sa le cumpere. Avem printre cele mai mici salarii dar cele mai mari preturi din Europa!

0
1459

Pretul pentru lemnele de foc au crescut cu 250%, din 2011 pana in 2017. In sudul tarii se atinge maximul, un metru cub ajungand la 600 de lei.

Fordaq Romania a publicat un document in care se precizeaza ca industria lemnului din Romania este cea mai scumpa din toata Europa. Fagul si busteanul de gater ajung si la preturi pe resursa de lemn de 85-90 euro/mc.

In Serbia, pretul este de 45 euro/mc, in Slovacia si Polonia resursele de lemn ajung la 60-65 euro/mc, iar in Franta si Germania, sunt de 80 euro/mc.

Conform Inventarului Forestier National (IFN), in Romania, sunt aproape 7 milioane de hectare forestiere, volumul de lemn ridicandu-se la 2,2 miliarde de metri cubi.

Pentru a discuta despre problemele legate de pretul lemnelor de foc-necesare pentru 3,5 milioane de gospodarii, proprietarii si administratorii de paduri din Romania, producatorii de mobila, precum si asociatiile din domeniul forestier, se vor intalni la Bucuresti, la Forumul Padurilor, Industriei Lemnului si Economiei Verzi. Scopul principal al intalnirii este salvarea intregii industrii, aflate in pragul falimentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here