Românii pleacă în vacanță de 1 Decembrie. Gradul de ocupare în pensiuni ajunge la 90%

0
1433
Românii pleacă în vacanță de 1 Decembrie. Gradul de ocupare în pensiuni ajunge la 90%

Gradul de ocupare din pensiunile aflate în staţiunile montane şi balneare, precum şi cele din mediul rural a ajuns la 80-90% în minivacanța de 1 decembrie. Costul mediu al unui sejur ajunge la 100 de euro de persoană.

Numeroşi români au ales pentru minivacanţa de 1 decembrie destinaţii din staţiunile montane şi balneare, precum şi turismul rural, 80-90% din pensiunile rurale fiind deja ocupate. Alţii optează pentru city break-uri în Europa, cei mai mulţi fiind interesaţi de Viena, Praga, Amsterdam, Paris, Budapesta, Barcelona şi Roma, unde volumul de pachete vândute a crescut cu peste 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Stațiuni montane din Austria și Bulgaria

De asemenea, există o cerere pentru staţiuni montane din Austria şi Bulgaria, precum şi pentru circuite ale pieţelor de Crăciun, cu autocarul sau cu avionul, spun specialiştii şi agenţiile de turism. Media tarifelor pentru minisejurul de 1 decembrie este de 100 de euro de persoană pentru România, respectiv de 250 de euro de persoană pentru pachetele turistice externe, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu.

„Pe 1 decembrie, majoritatea pieţelor de Crăciun din Europa vor fi deja deschise, pe lângă clasicele city break-uri, unele agenţii de turism organizând circuite cu autocarul. Cele mai solicitate oraşe cu pieţe de Crăciun sunt Budapesta, Praga, Bratislava, Viena, Dresda, Cracovia, Frankfurt, Munchen, Berlin. De asemenea, Sibiu şi Braşov au început, la rândul lor, să fie solicitate pentru pieţele de Crăciun”, a declarat Bădulescu.

Predeschidere a sezonului

Minivacanţa de 1 decembrie constituie astfel o predeschidere a sezonului, dând tonul vacanţelor de sărbători şi de iarnă.

„Cu ocazia mini-vacanţei de 1 decembrie de anul acesta, cei mai mulţi dintre turiştii noştri care au ales destinaţii din străinătate au optat pentru frumoasele şi deja vestitele pieţe de Crăciun din Europa. Pachetele complete pe care le-am conceput în acest sens sunt la mare căutare: Piaţa de Crăciun la Viena – de la 149 euro, Piaţa de Crăciun Viena şi Budapesta – de la 195 euro, Piaţa de Crăciun Praga-Viena-Dresda – de la 199 euro”, a declarat pentru News.ro Marius Pandel, director general al touroperatorului Christian Tour.Pachetele includ trei nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul şi ghid însoţitor.

Ce vacanțe se caută în țară

Totodată, numeroşi turişti români au ales destinaţii din ţară pentru cele cinci zile libere de săptămâna viitoare.

“La mare căutare rămân Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moeciu sau staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane, Covasna, Sovata). Pachetele pornesc de la 500 lei/persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic-dejun”, adaugă Pandel.

La rândul lor, reprezentanţii companiei Paravion spun că city break-urile de 1 decembrie au fost programate, anul acesta, încă din prima parte a lunii septembrie.

“Tinerii până în 35 de ani, bucureşteni din mediul corporate şi antreprenorial, cu venituri peste medie şi un obicei de travel deja format, au reprezentat 70% din clienţii care şi-au rezervat vacanţe de 1 Decembrie prin Paravion. Aceştia au optat cu precădere pentru oraşe europene cu atracţii culturale bogate, dar şi o viaţă de noapte ofertantă, precum Amsterdam sau Valencia”, a declarat pentru News.ro Remus Vişan, director general al Paravion, cea mai mare agenţie de turism online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here