Cifre de afaceri imese si profituri ridicole declarate de clinicile medicale in Romania – studiu de caz Clinica Puls Medica

0
2811
Sunt foarte multe exemple de societati comerciale care au ca obiect de activitate serviciile medicale in Romania si care inregistreaza cifre de afaceri mari si profituri ridicole la nivelul de maximum 1,5% din cifra de afaceri…Oare de ce aceste societati de servicii medicale-cum veti vedea si in tabloul financiar oferit de clinica medicala Puls mai jos- nu sunt controlate spre a se evidentia in mod corect cheltuielile lor si a se exprima in mod corect bazele impozabile?
Iata mai jos cum in 2012 de exemplu aceasta companie a facut un profit de zeci de ron iar in 2013 un profit de 1600 de ron (ati citit bine) la o cifra de afaceri in fiecare an de peste 1.500.000 de euro…sa gresiti, aceste firme au incasat prin serviciile prestate peste 1.500.000 euro anual….cum e posibil sa nu faci bani la asemenea incasari? Mai ales cand aceste companii sunt recunoscute ca avand servicii extrem de scumpe…cat despre calitatea lor, sa ne aducem aminte numai de cazul Ekeng care inca se judeca si am spus ce aveam de spus…Iata mai jos…
An 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Cifra de afaceri 8.583.897 8.220.899 6.941.534 6.940.932 6.739.568 6.031.697 6.987.839 8.622.308 7.633.485 7.263.941 7.320.453
Profit net 1.346.019 643.578 1.010.684 957 28 1.638 -87.967 677.383 -2.048.550 669.394 183.290
Jurnalistul Alexa din Cluj a facut o radiografie a cifrelor de afaceri si a profitului inregistrat de diversele companii multinationale si romanesti pentru a demonstra cum isi ascund companiile mari profitul si ce cifre mici ale acestuia, ridicole chiar inregistreaza…atasam inca odata articolul pentru ca oamenii trebuie sa inteleaga ca daca vor sa traiasca mai bine trebuie sa si plateasca taxele aferente la stat..In continuare articolul semnat de Alexa
“ANCHETA-BOMBA: Top 100 Firme din Romania / Minte Dragnea sau NU cand zice ca multinationalele declara profit prea mic? Am verificat eu asta, ca sa nu mai pierzi tu vremea. Citeste aceasta analiza LA SANGE si pe CIFRE si trage TU concluziile!”

Mic preambul

N-o sa cititi o asemenea ancheta in Ziarul Financiar. Fiindca ZF nu mai are chef de anchete, ci factureaza articole publicitare la greu si mimeaza presa de business.

Nu veti gasi o asemenea ancheta nici in presa nationala, fiindca, in opinia multor ziaristi, Liviu Dragnea, satanizat la greu, e rau de tot, nimic din ce spune nu e decat viclenie, nimic din ce face nu e decat hotie.

Niciunul din contestatarii sai nu vorbeste despre protocoale, despre achitarile pe banda rulanta, despre presiunile diverselor partide europene, toti il injura pe Dragnea.

Niciunul din adversarii sai politici nu ii face cu adevarat opozitie, in afara de cateva declaratii sforaitoare in fata camerelor de luat vederi, nimeni nu transpira cu adevarat sa caute lucruri cu care sa ii demoleze Guvernul.

Asa ca Dragnea e puternic fiindca Opozitia e slaba, iar contestatarii sai cei mai multi sunt pe Facebook, Romania reala are alte ganduri, alte preocupari. De aia chiar la aceasta ora, cei mai infocati contestatari ai lui Dragnea o ard la sarmale si pe Candy Crush, in timp ce in Franta, dupa a 7-a saptamana de proteste violente ale “vestelor galbene”, facute la minus 7 grade si cu gaze iritante in glanda, Macron se roaga la ingerasi sa mai ramana macar pana la capatul mandatului Presedinte.

Eu nu mi-am permis sa fac niciodata afirmatii despre un politician sau un om de afaceri sau un judecator sau un ministru sau un interlop decat atunci cand am verificat cine e, ce spune, ce trecut are, in ce context vorbeste. Dar nici nu am inghitit vreodata ce zbiara bulele de pe Facebook.

Mi-am permis mereu libertatea de a scormoni dupa adevar si de a-l spune (vezi cazul Lucan, cazul Arafat, cazul Pomohaci), chiar daca mi-am luat frigidere de carne mai apoi de la adulatorii celor mentionati in paranteza.

Asa m-am uitat si la Liviu Dragnea vorbind de la tribuna Consiliului National al PSD de acum doua duminici: cu circumspectie. A socat asistenta prin abordarea unui subiect tabu: a spus pe sleau ca multinationalele nu platesc decat bani “de seminte” ca impozit, fiindca declara profituri foarte mici din marile cifre de afaceri pe care le fac in Romania.

La un semn, presa nationala si Facebookul au inceput sa scuipe foc, sa refaca biletelele cu blesteme din biserici, cu adjective negative pentru social media.

Presa nationala si Facebook au emis un verdict clar: Dragnea vrea sa atace multinationalele, sa le alunge, se erdoganizeaza Romania, vine sfarsitul lumii.

Dar nimeni nu a stat sa verifice daca e realitate ce a spus Dragnea sau minciuna. E atat de comod sa zici “da-l in plm pe Dragnea!”, o face oricine pe facebook, ce conteaza daca are sau nu dreptate?

Nimeni nu a avut chef sa verifice pe cifre cat platesc cu adevarat multinationalele din Romania. 

Inca un preambul. Da’ mai mare

Am avut chef eu. Am stat 15 ore in ultima saptamana sa scot date financiare de la PRIMELE 100 de companii din Romania. Am platit din banii mei toate aceste date, le-am structurat, le-am copiat, le-am cules, apoi le-am tehnoredactat ca sa vi le prezint.

Am stat cam 15 minute sa analizez fiecare firma. Deci numai 1500 de minute, adica 25 de ore, mi-a luat sa imi fac analizele si cercetarea. Sa verific cat e procentul din cifra de afaceri pe care l-au declarat ca PROFIT pe 2017. Sa calculez ca un chinez cat au castigat companiile din Top 100 Romania in aceasta tara, tara mea si a voastra, in ultimul deceniu. Sa vad cate firme din top 100 Romania sunt multinationale, cate de stat si cate cu capital majoritar romanesc. Sa compar marginile de profit raportate de aceste firme in Romania cu standardele per industrie din Europa sau din lume, standarde agreate de auditori specializati.

Am scris acest text extrem de lung in decurs de alte 16 de ore, impartite in Ajun, in seara de Craciun si in a doua zi de Craciun, ca sa nu imi neglijez familia si sa si dorm.

De unde stiu ca am lucrat atat? Fiindca sunt ziarist de investigatii si, in general, extrem de riguros cand imi fac meseria. Sa-mi notez cat lucrez e insa un soi de exercitiu de orgoliu, ca sa imi treaca mai usor oboseala. Nu ma rasfat, nu va rog in genunchi sa cititi acest articol imens, sa nu va fie mila de supliciul la care m-am supus voluntar ca sa ma documentez si sa scriu.

E datoria mea de ziarist sa va aduc si alte perspective pe acest subiect. Si cred ca TREBUIE sa va intereseze mereu in viata asta sa aflati CUM stau lucrurile cu adevarat.

In cazul de fata, sa aflati daca Dragnea minte sau nu.

Avem mai jos o analiza a campionilor economici ai Romaniei, sunt primii 100, cei mai tari.

Cat platesc ei Romaniei ca sa faca cifrele imense de afaceri de miliarde de lei/euro? Va spun eu: MAI NIMIC. Ups! M-am antepronuntat intentionat. Fiindca articolul asta e mai tare decat concluzia in sine, prin datele INCREDIBILE pe care vi le voi oferi. E ca un thriller economic pe care vi-l derulez pe ecranele monitoarelor si telefoanelor mobile.

Campionii Romaniei la business (aia care-s linsi in fund in topurile Forbes sau topurile ZF) fac “bine” doar doua lucruri, absolut nesimtite, in Romania:

1) declara profituri mici

2) platesc sume absolut ridicole pentru profiturile mici declarate, caci profiturile astea tot lor le raman, noi discutam de 16 la suta din ce se declara, asta e oglinda profitului declarat, asta intra Statului Roman in buzunare

Asadar, Dragnea NU minte in aceasta privinta. Si o voi demonstra oricati scuipati o sa imi iau.

Dar faptul ca Liviu Dragnea a aruncat corect subiectul “pe piata”, ca are dreptate, nu il scapa de obligatii si de responsabilitati nici pe el, nici pe guvernul pe care il conduce din umbra. O sa va zic mai jos de ce.

Va enerveaza ca am tras deja concluzia, ca v-am dezvaluit concluzia anchetei mele, cand ea abia a inceput sa fie scrisa, ca va spun ca Dragnea NU minte in privinta faptului ca multinationalele nu declara mai nimic ca profit pentru banii pe care ii fac in Romania?

Asta e, sa va enerveze. Eu credeam ca vreti adevarul, doar asta se zbiara pe toate gardurile.

In Top 100, doar 3 firme cu capital romanesc. Trist

Iar adevarul se contureaza din toate cifrele de mai jos, din urmatoarele piese pe care le sustin cu CIFRE luate de la Registrul Comertului:

– 85% din Top 100 Romania sunt multinationale

– peste 90 la suta din multinationale declara profit infinitezimal fata de cifrele absolut babane de afaceri pe care le au

– pentru faptul ca multinationalele ce opereaza in Romania declara profituri perfid de mici, impozitul de 16 la suta pe care il platesc pentru ele este insignifiant, cand ele scot in afara tarii toata mierea de ZECI de MILIARDE de EURO pe care o produc aici.

– sunt 12 firme detinute majoritar de Statul Roman. Acestea, cu rare exceptii, declara profituri incredibil de mari, ceea ce este absolut socant. Si bine. Fiindca multinationalele pot sa ia exemplu.

– firmele detinute de oameni de afaceri ROMANI, cam putine in top 100, adica foarte putine, declara margini de profit foarte bune, peste media europeana sau mondiala a sectorului lor de activitate

– exista in acest articol si un top al companiilor multinationale ULTRA NESIMTITE, care fac rapoartele contabile de final de an, zic eu, la misto: sa cititi topul, e mai jos, da’ fac si eu tizing ca sa nu va plictisiti. Ca tizing, va zic ca  HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER SRL isi bate JOC de Romania scotand lemn de sute de milioane de euro din tara si declarand profit 1 la suta din cifra de afaceri. Ca lantul de magazine CORA o da Statului Roman prin gura si declara in batjocura profit de sub 900 000 de euro pe 2017. Ca nesimtitul de Tiriac declara pierderi pe Tiriac Auto, in conditiile in care a rulat 300 de milioane de euro pe 2017. Sa stati sa cititi.

– exista si remarcati care surprind in mod pozitiv: CONTINENTAL, o multinationala discreta in Romania, care declara profituri colosale si nu isi bate joc de tara; apoi, Coca-Cola, care declara profituri la standardul corect al industriei, fara sa incerce sa ascunda cash-ul.

– exista companii precum cea care gestioneaza marea vedeta EMAG care au ani de zile consecutivi de pierderi, pe care Fiscul nu le vede. Iar asta e naspa pentru Romania.

SOC: Stiati ca, practic, “Taxa pe lacomie” este opera Consiliului UE? Dovada!

Pana sa il injuram sau nu pe Dragnea ca vrea sa impuna o “taxa pe lacomie”, dati-mi voie sa va spun ca nu el a inventat conceptul, ci ditamai Consiliu Uniunii Europene, in care cu totii trebuie sa credem, nu-i asa, caci suntem o tara pro-europeana?!

Ia, haideti sa citim Directiva UE 1164 din 2016, adoptată de Consiliul UE:

„Actul legislativ european urmăreşte ca multinaţionalele care activează în statele membre UE să nu mai poată ocoli impozitarea profiturilor reale realizate în ţările unde-şi derulează afacerile.

Această directivă subliniază că, “în efortul de a-şi reduce obligaţiile fiscale globale, grupurile de societăţi au recurs din ce în ce mai mult la erodarea bazei impozabile şi la transferul profiturilor (BEPS)” (aici si linkul, ca sa nu existe discutii)

 

Ce inseamna asta? Ca Dragnea si PSD sau Guvernul sau cine vreti voi au LEGITIMITATE sa impuna o “taxa pe lacomie”!

Fiindca multinationalele din Romania sunt lacome si nesimtite, isi bat joc de Romania de peste un deceniu si iau zeci de miliarde din banii romanilor fara sa intoarca tarii prea multe. De fapt, asta e ideea, nu ca Dragnea are dreptate sau nu.

Sugestii si ganduri de la mine, fara numar!, pentru Liviu Dragnea

Pentru mine, nu e destul ca un om puternic de la conducerea tarii a remarcat o problema grava a Romaniei. Au mai fost si altii care au facut-o, nu numai Dragnea. Constantinescu se smiorcaia ca l-au “facut” serviciile secrete, aveam sa aflam ce e Statul paralel abia 20 de ani mai tarziu. Basescu acuza lipsa de elasticitate a Parlamentului, cu tone de frecatori de menta pe bani buni. Referendumul sau, votat de popor, dar nepus in aplicare, a distrus increderea romanilor in acest exercitiu de sondare a vointei poporului.

Da, domnule Dragnea, aveti dreptate: multinationalele din Romania isi bat joc de tara, de Fisc, de guverne si platesc putin inapoi Romaniei pentru cat produc pe teritoriul ei, pentru zecile de miliarde de euro pe care le fac.

Insa dumneavoastra credeti ca veti rezolva aceasta problema strigandu-i lui Teodorovici “sa se ocupe”? Trebuie mult mai mult decat Teodorovici sau Dragnea aici. Trebuie ca multinationalele sa inteleaga ca se schimba kalimera. De tot. 

Lasati-ma sa va dau cateva insight-uri ale acestei probleme, ca sa nu va zica apropiatii din PSD ca s-au apucat de treaba fara sa stie urmatoarele;

– cu multinationalele nu poti lucra diplomatic. Diplomatia o folosesc ele cand se mucosesc la ambasadele de resort ca Statul le opreseaza; invers, le doare in cot de discutii amiabile. Aghiasma curatirii de pacate fiscale a multinationalelor se numeste FISCUL. Fiscul, domnule Dragnea, ingheata rahatul din analize pana si patronilor Google, cand IRS-ul se pune pe ei. Fiscul ii da si lui Cristiano Ronaldo cartonas rosu. Dar Romania sta slab la acest capitol.

ANAF e o institutie slabita rau operational, slabita rau si ca resursa umana.Diversele schimbari de sefi, salariile proaste, lipsa de dotari informatice, tampenia cu despartirea dintre “Antifrauda” si “Finantele Publice”, toate astea au facut din aceasta institutie de control/forta un bichon maltez care mai poate trage de chiloti doar contribuabilul din categoria IMM.

– ANAF nu are capacitatea profesionala sa mearga in control la Top 100 pe actiuni de amploare. Am prieteni ce conduc ca CEO multinationale din Top 100 si rad de ANAF, caci in momentul in care, sa zicem, s-ar gasi 5 curajosi sa vina in multinationala X, ar da de o grupare bine consolidata de experti contabili si “consultanti” din BIG FOUR, adica din firmele de audit PricewaterhouseCoopers, Deloitte Touche Tohmatsu, Ernst & Young si KPMG – care ii “impacheteaza” pe functionarii ANAF cat ai zice “Home Alone 2”. Nivelul de expertiza al functionarilor ANAF este infim fata de expertiza profesionala a auditorilor din multinationale si, fara sa vreau sa jignesc, chiar daca ar fi in echipa unul foarte bun profesional, prezenta sa este tot infima in fata a 6 experti din partea KPMG care au “parfumat” cifrele in bilanturi ce cuprind analiza si contabilizarea a sute de mii de facturi si bonuri Kaufland, ca sa dam un exemplu.

– Si sa nu va mai zic ca multinationalele angajeaza la greu sefi din ANAF, ii trec in “privat” cum s-ar zice. Sau rudele sefilor din ANAF: neveste, copii. Va dau un scurt exemplu. La Cluj, NTT DATA Romania, un gigant local din IT, are doi angajati mai… speciali: Nausica Costin, fata fostului sef Mihai Costin ce a domnit peste Finantele Publice din Cluj peste 20 de ani si care e CFO in NTT Data; Adrian Haas, fost turnator la Securitate, clujean ce a fost in etapa Boc-premie pus director la Directia Mari Contribuabili din cadrul ANAF Bucuresti. Pai, credeti, domnule Dragnea, ca se intampla ceva “in concret” daca ANAF Cluj merge la NTT Data in control sa vada, de exemplu, cum e cu costurile de transfer? Haha, stiti bine, NU.

– De asemenea, ANAF nu are nici capacitatea de a exercita controale de fond la TOP 100. Va spun eu: 90 la suta din PUTINELE controale la TOP 100 sunt tematice. Nu exista posibilitati sa tii resursa umana si asa putina din ANAF sa faca chestii de fond.

– ANAF se concentreaza azi in proportie de 90% pe controale la IMM-uri, ca patronul mic e mai usor de lovit in oua sau da spaga mai usor.

– Directiile ANAF din teritoriu nu se duc “pe teren” decat “in oras”. Sunt tone de multinationale (automotive, transport, productie etc) care au sedii in comune din judete si unde ar fi loc cat China de controale, avand in vedere ce bilanturi dubioase au, dar nu se duce nimeni niciodata in control. Nu uitati, domnule Dragnea, ca sub Top 100, mai sunt inca 1000 de companii foarte bune, dar nu indestul de mari sa fie verificate.

– ANAF/Antifrauda si angajatii sai NU au capacitatea de a investiga in mod rapid si la secunda cum dispar banii din multinationale in afara tarii. Aparent, toti politicienii stiu “cum se scot banii peste granitele Romaniei”. Eu va fac pariu ca doar auditorii din Big Four stiu. Si atunci intrebarea e: de ce nu angajeaza si ANAF consultanti “raspopiti” din Big Four, care au plecat de acolo si care sa lucreze la procent din amenzi, pe modelul functionarilor publici? Altfel sta la masa KPMG de la multinationala X cu un inspector ANAF ce calca in picioare o frizerie si altfel sta cu un fost membru al “Patrulaterului”! CUM dispar banii dintr-o companie ce face 15 miliarde de lei pe an si declara profit 1 la suta, asta trebuie sa fie principala preocupare a ANAF. Ca pulimea din IMM-uri a cam inteles ca trebuie sa platesti taxele, ca trebuie sa faci contracte de munca. Aia grei din TOP 100, NU.

– ANAF are nevoie de retehnologizare. Se lucreaza inca cu imprimante pe ace. In timp ce multinationalele isi ascund facturile in arhive electronice.

– ANAF are nevoie de optimizare profesionala pentru functionari. Dupa faculta, daca prind posturi, cei tineri care ajung in ANAF invata de la “batrani” ABC-ul: ii iei registrul de casa, te uiti la niste chestii si asta e, ca nu ne face Statul Roman statuie. Asa zic ei si e de inteles. Daca e sa intre in lupta cu un contopist din PWC, ala de la ANAF adoarme dupa primele 7 eschive perverse ale auditului.

– ANAF si specialistii sai trebuie sa gaseasca resurse legale si informative de a distruge “scuza” centrului de cost. Sa va explic cum fura multinationalele in 90 la suta din cazuri. Luam un exemplu, o firma de IT din Romania. Ca ea, se comporta majoritatea firmelor de IT din Romania care declara anual maxim 10 la suta profit din cifra de afaceri ca sa inchida gura Fiscului. In realitate, se intampla altceva, ce inseamna evaziune fiscala. Sa zicem ca firma Virgin Money din UK doreste un soft nou pentru operatiunile sale financiare si de banking si ca eu castig proiectul in valoare de 74 de milioane de euro. Semnarea contractului nu se va face cu firma mea de IT din Romania direct, ci cu o firma tot de a mea, dar din Malta sau Estonia sau Irlanda, adica unde fiscalitatea pe drepturile de autor ce acopera soft sau marci sau licentiere e mult mai relaxata. Eu stiu ca pretul efectiv al proiectului e doar 51 de milioane de euro si exact pe suma asta voi semna din partea firmei instalate in Malta sau Estonia (a mea) cu firma din Romania (tot a mea) avand grija sa transfer in tara doar costul salariilor, taxelor aferente salariilor, costul chiriei si operatiunilor si maxim inca o suma care sa insemne intre 8 si 10 la suta profit. Restul de 23 de milioane de euro raman in entitatea din Malta si ii voi folosi cum am eu chef, evitand Romania. In cazul unei confruntari cu organul ANAF, chiar si daca mi s-ar depista contractul dintre firma din Romania si firma din Malta, as putea sa le trantesc ca asta din Romania e un soi de centru de cost si le-as inchide gura, chit ca mi-ar putea dovedi ca tot eu sunt proprietarul. Dar, de exemplu, in industria automotive, duma cu centrul de cost e pe fata. Daimler isi asuma proprietatea sau tutoratul comercial al firmei Star Assembly din Sebes/Alba si zice ca aia e centru de cost. Insa nimeni din ANAF nu se uita daca pretul de transfer al cutiilor de viteza exportate din fabrica de la Sebes (SRL romanesc) este corect stabilit catre holdingul Daimler AG (firma nemteasca). Inteleg ca papagalii de antreprenori romani trebuie sa stea drepti in fata Fiscului pentru un decont de benzina prost inregistrat, dar astia din multinationale ce au? Statut privilegiat?

Sa te bati cu multinationalele nu e treaba usoara. Dragnea si-a asumat un razboi mare. Insa eu vreau sa vad cum va pune in aplicare strategia, care va fi tactica aleasa.

Topuletze cu nesimtitii din multinationale

Inainte de analiza fir cu fir a fiecarei companii din Top 100, dati-mi voie sa va sparg gheata controversei cu 11 “topuletze” mai mici, ca sa vedeti per fiecare ramura de business, cine sunt nesimtitii cei mai mari din multinationale, care sunt brandurile care isi bat joc cu adevarat de Romania.

Si tot disruptive, inainte sa vedeti cine sunt multinationalele cele mai nesimtite din Romania, sa vedem cine este SINGURA COMPANIE cu capital ROMANESC care merita toate laudele pentru felul in care se comporta fiscal: e vorba de Dedeman. BRAVO! Foarte trist e ca sunt singura firma…

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI) Profit (LEI) Procent Profit din CA Actionar majoritar Cu ce se ocupa
 DEDEMAN SRL 6 333 363 177 889 128 766 14,04% CAPITAL ROMANESC retail home&deco

 

Dupa ce veti cerceta anticampionii la business din Romania, va rog sa coborati sa cititi la fiecare in parte, caci acolo am adevarate dezvaluiri. Si merita sa nu le ratati.

INCEPEM!

Marii retaileri sunt, de fapt, cei mai mari nesimtiti. ANAF ce zice de cifrele de mai jos?

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI)    Profit (LEI)     Procent Profit din CA
 CORA – ROMANIA HYPERMARCHE SA 1 772 976 330 3 741 527 0,21%
 CARREFOUR EXPRESS – ARTIMA SA 1 453 119 130 4 076 552 0,28%
PENNY – REWE SRL 2 996 698 015 19 107 485 0,64%
 AUCHAN ROMANIA SA 5 223 286 301 74 992 728 1,44%
 SELGROS CASH & CARRY SRL 3 645 073 094 48 817 583 1,34%
 METRO CASH & CARRY ROMANIA SRL 4 729 779 600 116 129 379 2,46%
 PROFI ROM FOOD SRL 4 730 021 461 130 862 984 2,77%
 CARREFOUR ROMANIA SA 6 748 911 268 209 713 686 3,11%
 MEGA IMAGE SRL 4 910 452 187 201 778 075 4,11%
 LIDL DISCOUNT SRL 6 510 008 485 352 766 100 5,42%
 KAUFLAND ROMANIA SCS 10 086 636 311 670 347 865 6,65%
CAT AU PRODUS IMPREUNA 52 806 962 182 LEI
IN 2017 11 356 335 953 EURO
3,46%
CAT PROFIT AU DECLARAT IMPREUNA 1 832 333 964 LEI
IN 2017 394 050 314 EURO

 

Pe Telecom, de departe, Vodafone se distinge prin “imensa” transparenta fiscala, declarand pe 2017 un mizilc de profit.

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI) Profit (LEI) Procent Profit din CA
 VODAFONE ROMANIA SA 3 653 902 366 59 336 713 1,62%
 ORANGE ROMANIA SA 5 364 891 173 319 346 139 5,95%
 RCS & RDS SA 3 339 403 562 294 551 920 8,82%

 

Dintre “petrolisti”/”benzinari”, iese in evidenta Lukoil. Asa arata pe cifre, ca Lukoil sunt lideri la nesimtire. Insa avand in vedere restul procentelor din Cifra de Afaceri declarate ca profit, noi propunem ca fiecare multinationala din acest top sa ia premiul 1 la nesimtire fiscala.

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI)       Profit (LEI)         Procent Profit din CA
 LUKOIL ROMANIA SRL 5 922 290 967 85 746 309 1,45%
 ROMPETROL DOWNSTREAM SRL 8 873 204 128 168 542 938 1,90%
 OMV PETROM MARKETING SRL 15 063 976 049 320 516 157 2,13%
 MOL ROMANIA PETROLEUM SRL 5 469 740 835 183 299 265 3,35%
 OSCAR DOWNSTREAM SRL 2 048 715 688 74 174 581 3,62%

 

Dintre reprezentantii marcilor de masini, iese in evidenta la nedeclarat profit marele ROMAN, Ion Tiriac. El are sfaturi bune pentru tara cand se da in stamba la televizor, mai putin cu practica, caci la declarat profit in Romania e repetent. De la Tiriac, s-a “imbolnavit” si Mercedes Benz…

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI) Profit (LEI) Procent Profit din CA
 TIRIAC AUTO SRL 1 245 262 139 -11 369 627 0,00%
 PORSCHE INTER AUTO ROMANIA SRL 1 113 890 284 13 062 176 1,17%
 MERCEDES BENZ ROMANIA SRL 2 078 419 089 29 243 043 1,41%
 RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE SRL 3 067 956 220 48 382 877 1,58%
 PORSCHE ROMANIA SRL 2 904 687 484 107 492 515 3,70%

 

Alti “saraci” sunt astia din topul retailerilor de electronice/elcetrocasnice, care nu au dupa ce bea apa. Vand de miliarde de lei pe an, dar nu le iese treaba cu profitul. De ani de zile nu le iese. Marea vedeta EMAG e pe pierderi de ani de zile.

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI)    Profit (LEI)    Procent Profit din CA
EMAG – DANTE INTERNATIONAL SA 3 309 942 013 -111 281 112  0,00%
 ALTEX ROMANIA SRL 3 283 840 109 48 655 963 1,48%
 SAMSUNG ELECTRONICS ROMANIA SRL 4 227 369 794 62 738 575 1,48%
 HUAWEI TECHNOLOGIES SRL 1 347 363 735 20 330 893 1,51%

 

Firmele care vand tigari au si ele arici la a declara profituri, desi fac cifre de afaceri colosale.

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI) Profit (LEI) Procent Profit din CA
 BRITISH AMERICAN TOBACCO TRADING SRL 8 870 586 009 305 482 130 3,44%
 PHILIP MORRIS TRADING SRL 2 378 469 259 140 560 327 5,91%

 

In distributia de produse farmeceutice, chiar si in retail, tupeul si nesimtirea fiscala sunt… contagioase. Toate firmele de mai jos pusca de sanatate la cifra de afaceri, dar fac viroza cand e de platit ceva si tarii unde fac profiturile astea.

Nume Firmă Cifra de Afaceri (LEI) Profit (LEI) Procent Profit din CA
 FARMEXIM SA 1 965 596 477 14 602 358

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here