Putin isi extinde razboiul si pe internet! Google si Amazon, sterse de pe harta Rusiei

0
1449

De ceva timp, Rusia vrea sa slabeasca puterea retelelelor de socializare, motiv pentru care gigantii din SUA, Google si Amazon, au de suferit.

Autoritatea de reglementare din domeniul telecomunicaţiilor din Rusia (Roskomnadzor) a anunţat ieri ca a trimis notificare catre Amazon şi Google, transmitandu-le că foarte multe dintre adresele lor IP sunt blocate în urma deciziei Moscovei de a bloca serviciul de mesagerie Telegram.

„Am informat ambele companii că un număr semnificativ de adrese IP localizate în cloud-urile acestor două servicii au căzut sub incidenţa blocadei pe baza deciziei curţii (de blocare a Telegram)”, a declarat şeful Roskomnadzor, Aleksandr Jarov.

Autoritatile au comunicat la inceputul saptamanii că accesul la mesageria Telegram a fost blocat, după ce această companie a refuzat solicitarea Serviciului Federal de Securitate (FSB), si anume de a permite accesul la mesajele criptate ale utilizatorilor săi. Roskomnadzor a tinut sa precizeze că aceasta actiune este rezultatul unei hotărâri judecătoreşti luate vineri, apreciind că Telegram încalcă legislaţia rusă.

Culmea, Telegram a fost fondată de un rus, Pavel Durov – cofondator al reţelei sociale VKontakte, supranumită „Facebook-ul rusesc”. Acesta a părăsit Rusia în 2014, după ce si-a exprimat în repetate rânduri parerea critica despre  Kremlin.

Telegram numără aproximativ 200 milioane de utilizatori în întreaga lume, fiind a noua cea mai utilizată aplicaţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here