Protejarea vehiculelor: Kaspersky lanseaza rapoartele cu informatii despre amenintarile cibernetice care vizeaza industria auto

0
11227

Kaspersky a introdus rapoartele personalizate de informatii despre amenintarile cibernetice (Threat Intelligence – TI) pentru organizatiile din industria auto, rapoarte care anterior erau disponibile pentru o gama selectata de clienti. Rapoartele TI ale companiei ofera producatorilor de autovehicule o analiza aprofundata a amenintarilor de securitate specifice industriei si identifica informatii care ar putea fi utilizate de atacatori pentru a dezvolta atacuri asupra vehiculelor, a infrastructurii vehiculelor conectate si a altor sisteme legate de vehicule.

Numeroase cazuri arata interesul atacatorilor cibernetici pentru securitatea auto. De la cercetatori intependenti si amatori, pana la infractori cibernetici, accentul a trecut de la securitatea dispozitivelor incorporate, iar acum se indreapta catre securitatea vehiculelor per se. Acest lucru a dus la un numar tot mai mare de tehnici de atac si la introducerea de noi cerinte de reglementare pe care producatorii trebuie sa le respecte pentru a ramane protejati impotriva acestora.

Serviciul TI pentru vehicule ajuta organizatiile – de la producatorii de vehicule la furnizori – sa ramana la curent cu problemele de securitate relevante care pot influenta industria auto si le permite sa ia masurile de remediere corespunzatoare in timp util. Acest serviciu personalizat este conceput pentru a identifica amenintarile existente si emergente legate de componentele din vehicul, precum si de infrastructura vehiculelor conectate.

Fiecare raport include o sinteza si o analiza a tendintelor tehnologice legate de atacurile cibernetice din industria auto, cum ar fi incidentele cibernetice, studii recente de securitate, conferinte, discutii pe subiecte importante, forumuri comunitare, precum si informatii despre vectorii potentiali de atac asupra backend-ului vehiculului si a infrastructurii serviciilor. Principalele rezultate ale serviciului TI sunt raportul in rezumat, descrieri ale amenintarilor cibernetice si recomandari specifice, precum si notificari privind activitatile cu risc ridicat si vulnerabilitatile adaptate pentru OEM.

Daca raportul TI constata o amenintare care trebuie solutionata urgent, clientii sunt informati in timp real.

„Avand in vedere numarul tot mai mare de tehnologii utilizate in automobilele moderne, este important sa nu respectam doar cerintele de reglementare viitoare, ci sa detinem si informatii despre toate amenintarile posibile – de la vulnerabilitatile unitatii electronice de control pana la atacurile asupra componentelor vehiculului. Oferind informatii relevante despre amenintarile de securitate, ajutam producatorii de automobile sa gestioneze eficient  aceste preocupari”, spune Sergey Zorin, Head of Kaspersky Transportation System Security la Kaspersky.

„Datorita rapoartelor TI adaptate, implementate de Kaspersky, organizatiilor nu li se ofera doar informatii despre cele mai recente amenintari cibernetice, ci primesc si detalii specifice despre modul in care astfel de amenintari le-ar putea afecta. Lucram continuu pentru a ne imbunatati serviciile TI, astfel incat producatorii sa aiba suficient timp pentru a atenua eventualele riscuri care le pot afecta clientii sau le pot manipula tehnologia.”

Mai multe informatii despre serviciul de raportare TI, oferit de Kaspersky, si despre modul in care poate ajuta organizatiile auto, sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here