Profilul economic al zilei

actiuni piete americane

§  Leul s-a depreciat ieri cu 0,5% în raport cu euro conform cursului BNR, în paralel cu evoluţii similare ale altor monede din regiune (zlot polonez, forint maghiar, coroană cehească). Declinul sincronizat al mai multor monede emergente din Europa Centrală şi de Est a avut loc pe fondul întăririi dolarului american. Decizia BNR de majorare a dobânzii de politică monetară la 2% la începutul acestei săptămâni nu a avut până în prezent o influenţă asupra cursului de schimb.

§  Importurile lunare de bunuri au continuat să crească mai rapid decât exporturile în noiembrie, rezultând astfel un deficit comercial lunar de 1,1 miliarde euro (în creştere cu aproape 30% faţă de noiembrie 2016). Exporturile către ţări membre UE au evoluat mai rapid decât livrările de mărfuri spre pieţe non-UE.   

Citeste si  Prima emisiune SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ la B1TV - Povestea numirii Vioricai Dancilă la BNR - DEZVĂLUIRE: “Din 38 de bănci de pe piața românească, în anul 2012, 36 au plătit ZERO impozit pe profit, vreme de 5 ani, iar în prezent, aceleași instituții plătesc mult sub potențial”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here