Judetul Olt incepe anul cu dreptul. Ei pot sa creeze conditii bune in Spitalul Judetean, cu bani proveniti din fonduri europene

0
1290

Anul acesta incepe cu vesti bune pentru olteni, se pare. Vestile bune vin din domeniul sanatatii. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va beneficia de dotari cu echipamente medicale performante si renovari necesare pentru imbunatatirea conditiilor in care sunt internati pacientii.

O parte din investiţii sunt finanţate de către Consiliul Judeţean (CJ) Olt, iar altele vor beneficia ori de finanţare guvernamentală ori vor fi asigurate cu ajutorul  fondurilor europene.

“Din sumele alocate de CJ Olt în anul 2018, vor fi achiziţionate următoarele echipamente medicale: o nouă linie laparoscopică chirurgicală, aparat radiologic fix, un aparat pentru operaţii de cataractă, un electrocardiograf 3D, aparat de hemodializă pentru ATI, aparat de anestezie, ventilator mecanic, monitoare pentru funcţii vitale, defibrilator, braţ radiologic C-carm, un grup electrogen pentru secţia de la Scorniceşti”, a declarat managerul SJU Slatina.

CJ Olt a depus la ADR S-V Oltenia un proiect prin care este solicitata finanţare europeană pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor spitalului.

Investiţia este estimată la suma de 17,52 de milioane lei.

Pavilionul central al spitalului va fi reabilitat complet cu fonduri provenite de la Guvern si de la Consiliul Judetean Olt, acestea ridicandu-se la o valoare de 16,08 milioane lei. “A fost depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect pentru reabilitarea spaţiilor medicale din corpul central, vor fi înlocuite instalaţiile, se vor reface finisajele interioare vor fi făcute recompartimentări”, a explicat Cătălin Rotea.

Cătălin Rotea a mai adaugat că,  pentru a creste nivelul de confort de care beneficiaza pacienţii,  vor fi achiziţionate frigidere şi televizoare pentru toate saloanele spitalului în care pot fi montate conform avizelor Direcţiei de Sănătate Publică Olt. Mobilierul intregului spital va fi inlocuit cu unul nou, iar accesul pe secţii se va face securizat, cu cartelă.

În anii trecuti, au fost reabilitate şi dotate cu echipamente: ambulatoriul de specialitate, secţia Neonatologie, o parte din secţia Ginecologie, o parte din secţia Pediatrie si UPU.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here