Profilul economic al zilei

Serviciile pentru populaţie au accelerat în iulie la 19,9% în termenianuali (date neajustate sezonier), cea mai ridicată rată de creştere din ultimul an şi jumătate. Evoluţia a fost susţinută de activitatea din hoteluri şi restaurante care a avansat cu 21% faţă de luna similară din 2016. Datele de astăzi sugerează că serviciile pe ansamblu vor fi un element de bază al creşterii economice din acest an.

Guvernul a solicitat Translectrica să organizeze o adunare generală a acţionarilor la care să se decidă o distribuţie de dividende speciale de 170,8 milioane lei din conturile „alte rezerve” şi „rezultat reportat”. Aceasta presupune un dividend special de 2,33 lei / acţiune (randament de 8,1% pe baza cursului de închidere de ieri). Ex-date pentru distribuţia suplimentară de cash este 31 octombrie 2017. Transelectrica îşi permite o distribuţie suplimentară de cash în 2017 având în vedere datoriile sale nete negative. Dividendul suplimentar este consistent şi va susţine preţul acţiunilor.

Guvernul a solicitat Transgaz să organizeze o adunare generală a acţionarilor şi să aprobe o distribuţie de dividende speciale de 171 milioane lei din conturile „alte rezerve” şi „rezultat reportat”. Dividendul special pe acţiune este de 14,52 lei (un randament de 3,63% pe baza cursului de închidere de ieri). O distribuire de dividende suplimentare la cererea guvernului este surprinzătoare în cazul Transgaz având în vedere proiectele majore de investiţii care trebuie finalizate de companie până la finalul acestei decade. Această decizie vine după ce Transgaz a făcut o distribuţie ordinară de dividende de 46,33 lei / acţiune pentru 2016 pe baza profitului istoric raportat pentru anul trecut.

Ministerul de Finanţe va organiza mâine o licitaţie pentru obligaţiuni în valoare de 500 milioane lei cu scadenţa în aprilie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here