Prețul petrolului va rămâne scăzut încă un an

0
3739

14 din 15 traderi principali de petrol se aşteaptă ca petrolul să rămână între 40 şi 60 de dolari barilul în următoarele 12 luni. Preţul petrolului a rămas în această ţintă în ultimele cinci luni.

Companiile producătoare de petrol şi gaze au tăiat peste 350.000 de job-uri de la începutul scăderii preţurilor din 2014, iar exportatorii au pierdut sute de miliarde de dolari în investiţii.

Jumătatea prețurilor din 2014

În timp ce petrolul a urcat de la minimul din ultimii 12 ani, atins la începutul lui 2016, supraproducţia din SUA ţine preţurile la jumătatea nivelelor de acum doi ani. “Problema este că imediat cum preţurile încep să crească, producătorii americani încep să urce brusc producţia”, a spus Arzu Azimov, şeful Socar Trading. “Piaţa va rămâne în jurul valorilor de 40-50 de dolari, maxim 55 de dolari”, a adăugat el.

Acum este sub 50 de dolari

La un preţ mediu de tranzacţionare de 53 de dolari per baril, ar însemna că cele mai mari 50 de companii listate din industrie ar putea opri pierderile, potrivit Wood Mackenzie. “Nu este vorba doar despre atingerea pragului de 50 de dolari. Este vorba despre menţinerea şi siguranţa că preţurile vor rămâne peste 50 de dolari, înainte să investeşti în proiecte care sunt fezabile economic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here