Datele noastre arată bine, ce va spune EuroStat ?

0
3490
EuroStat

Hotelierii noștri spun că vara aceasta au fost aproape 1,67 milioane de persoane pe litoral, dar s-a redus durata sejurului. Veniturile hotelierilor nu au fost afectate, datorită creşterii solicitărilor pentru weekend-uri, atunci când tarifele sunt mai ridicate.

În lipsa unor date oficiale ale EuroStat-ului – ele vor fi anunțate în Noiembrie și vor fi făcute publice datele din toate țările cu turism la mare – datele despre turismul 2016 pe litoralul românesc vin din comunicatul asocieției hotelierilor. Ei spun că în 2016 am avut cu 11% mai mulți turiști pe litoralul românesc.

Peste 150 de milioane de euro

Turiştii au cheltuit în staţiunile de pe litoral peste 150 de milioane de euro. Cei mai mulţi au fost români, care nu au mai plecat în străinătate din cauza situaţiei internaționale tensionate.Dar sunt şi mai mulţi străini care au ales România, vara aceasta, tot cu argumentul siguranţei. Peste 553.000 de străini şi-au petrecut vacanţele în ţara noastră în iulie, cu 6 procente mai mulţi comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Turism de week-end

În concluzie, vara aceasta au fost aproape 1,67 milioane de persoane, dar s-a redus durata sejurului. Românii au preferat turismul de week-end pe litoralul românesc.

Turişti pe litoralul românesc

2016: 1,67 milioane de persoane

media şederii: 2,9 zile

2015: 1,5 milioane de persoane
media şederii: 3 zile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here